در نشست خبری عنوان شد؛

سایه تحریم بر دارو، نگاه معكوس وزارت بهداشت به دارو

سایه تحریم بر دارو، نگاه معكوس وزارت بهداشت به دارو

اعصاب سنج: رئیس مركز تحقیقات علوم دارویی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی با اشاره به اثرات تحریم ها بر بازار دارویی كشور اظهار داشت: تحریم بر دارو سایه انداخته است.



به گزارش اعصاب سنج به نقل از مهر، سیدفرشاد حسینی شیرازی پگاه یكشنبه در نشست خبری دومین كنگره بین المللی داروسازی نوین كه مقرر است از ۱۷ تا ۱۹ بهمن ۹۷ در مركز همایش های رازی برگزار شود، گفت: در همایش پارسال ۲۴۰۰ شركت كننده داشتیم كه در نوع خود بی نظیر بود، همین طور در حین برگزاری همایش سال قبل چندین پروژه تحقیقاتی مشترك فیمابین دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی و كشورهای دیگر شكل گرفت.
وی با عنوان این مطلب كه برای نخستین بار همایش های علوم دارویی به صورت اغماری برگزار می گردد اضافه كرد: پیش بینی می نماییم طی چند سال آینده تعداد همایش های دارویی به ۴ تا ۵ مورد در سال محدود شود تا از این طریق ارتباط و تبادل نظر و آرا شكل بگیرد.
حسینی شیرازی از برگزاری كنگره شیمی دارویی به همراه همایش دارودرمانی بالینی و همین طور همایش تكنولوژی های جدید دارویی در قالب كنگره امسال اشاره نمود و اظهار داشت: در كنگره امسال ۱۴ میهمان خارجی حضور خواهند داشت.
وی با اشاره به انجمن بین المللی داروسازان بعنوان بزرگترین انجمن حوزه داروسازی در دنیا كه ۵۶ عضو دارد گفت: ایران جزو این انجمن بوده و همین مساله سبب شده كنگره ما بعنوان یك همایش معتبر در این انجمن پذیرفته شود. از همین رو یكی از اعضای هیات رئیسه انجمن بین المللی داروسازان در كنگره امسال شركت خواهدنمود.
وی با بیان اینكه امسال برای نخستین بار كمیته دانشجویی مركز تحقیقات علوم دارویی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی رسما عضو بزرگترین فدراسیون دانشجویان داروسازی با ۱۶۴ عضو می شود، اظهار داشت: در كنگره امسال برنامه ریزی برای برگزاری ۹ كارگاه تخصصی پیش بینی شده و فكر می كنم در نهایت ۱۴ كارگاه خواهیم داشت.
وی در ادامه به سوژه تحریم ها و اثرات آن بر بازار دارویی كشور اشاره نمود و اظهار داشت: تحریم ها از چند جنبه بر روی دارو اثر می گذارد.
وی افزود: ما ۱۷۰ كارخانه داروسازی داریم كه مواد اولیه مورد نیاز آنها جزو تحریم ها قرار دارد.
حسینی شیرازی با تاكید بر این مطلب كه دارو در سایه تحریم قرار می گیرد، به مشكلات مالی شركت های داروسازی كشور برای تامین مواد مورد نیاز با سایر كشورها اشاره نمود و اظهار داشت: بخشی از مشكلات صنعت داروسازی باز در داخل اتفاق می افتد.
وی اضافه كرد: البته طرح این مسائل به معنای این نیست كه ما چاره ای برای مقابله با تحریم ها نداشته باشیم.
حسینی شیرازی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در خصوص اینكه انجمن داروسازان ایران در نامه ای نسبت به تجویز دارو با نام تجاری انتقاد كرده است، اظهار داشت: آنچه مسلم است طرح ژنریك در زمان جنگ بسیار موفقیت آمیز بود و توانست كشور را نجات دهد.
وی افزود: در تمام دنیا درمان با دارو شروع میگردد اما در كشور ما این سوژه باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد چونكه اغلب نگاه ما به بالین بوده و بعد دارو را در نظر می گیریم.
حسینی شیرازی با اشاره به نگاه معكوس وزارت بهداشت به دارو اضافه كرد: اگر طرح ژنریك نبود كشور به زانو درمی آمد البته به صورت مطلق نگه داشتن این طرح مشكلاتی دارد چونكه به شركت های ژنریك ساز اجازه تجاری داده اند.
وی بر احداث فضای رقابت سالم در بازار دارویی كشور اصرار كرد و اضافه كرد: خوشبختانه سازمان غذا و دارو بر روند عرضه دارو در كشور كنترل خوبی دارد.

1397/09/18
13:19:28
5.0 / 5
4981
تگهای خبر: بهداشت , پزشكی , تجویز دارو , دارو
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
AsabSanj اعصاب سنج