مطالعات نشان می دهد؛

رژیم غذایی کتوژنیک به بهبود سرطان کولورکتال کمک می نماید

رژیم غذایی کتوژنیک به بهبود سرطان کولورکتال کمک می نماید

محققان بررسی کردند که چگونه رژیم های کم کربوهیدرات سبب کاهش رشد تومور کولورکتال (روده بزرگ) در موش می شود.



به گزارش اعصاب سنج به نقل از مهر به نقل از مدیکال نیوز، آنها دریافتند یک مولکول ساخته شده در رژیم های غذایی کتوژنیک رشد تومور را سرکوب می کند. حالا محققان آزمایشات بالینی را برای تعیین تاثیر این مولکول بر سرطان روده بزرگ انسان شروع کرده اند.
مطالعات نشان داده اند که رژیم غذایی غربی، رژیم های غذایی با قند بالا و مصرف بیش از اندازه پروتئین حیوانی، بخصوص گوشت قرمز، خطر سرطان کولورکتال را زیاد می کند.
مطالعات نشان داده است که رژیم های غذایی حاوی رژیم فستینگ (رژیمی شبیه روزه داری) و محدودیت کالری، نقش محافظتی در مقابل تومورهای روده در مدلهای حیوانی دارد. این که آیا آنها امکان دارد در انسان هم همین تاثیر را داشته باشند ناشناخته باقی مانده است.
درک بیشتر در مورد مکانیسم های نهفته در تأثیرات رژیم های غذایی مختلف بر رشد تومور می تواند به محققان در توسعه درمان ها و گزینه های پیشگیرانه ابتلاء به سرطان کولورکتال کمک نماید.
اخیراً، محققان مجموعه ای از مطالعات را روی موش ها انجام داده اند که مکانیسم های حفاظتی در ارتباط با رژیم غذایی کم کربوهیدرات برای سرطان کولورکتال را بررسی می کنند.
آنها دریافتند که بتا هیدروکسی بوتیرات (BHB)- یک مولکول انرژی جایگزین ساخته شده در پاسخ به رژیم های غذایی کم کربوهیدرات- رشد تومور روده را سرکوب می کند.
محققان ابتدا به دنبال شناسایی مداخلات غذایی که بر رشد تومور روده تاثیر می گذارد، بودند. برای انجام این کار، آنها شش رژیم غذایی با نسبت چربی به کربوهیدرات متفاوت، همچون دو رژیم کتوژنیک با نسبت چربی به کربوهیدرات ۹۰ درصد از منابع گیاهی یا حیوانی طراحی کردند.
پس از شروع رژیم های غذایی، محققان سرطان کولورکتال را از راه روش های شیمیایی استاندارد در موش ها ایجاد کردند. آنها متوجه شدند که با افزایش نسبت چربی به کربوهیدرات، تعداد و اندازه تومورها کاسته می شود.
آنها همینطور دریافتند موش هایی که از رژیم های کتوژنیک استفاده می کردند برای مدت طولانی تری زنده ماندند و رژیم های غذایی کتوژنیک از رشد تومور در مدل ژنتیکی سرطان کولورکتال جلوگیری کرد.
رژیم کتوژنیک همینطور رشد تومور را بعد از شروع سرطان کولورکتال، سرکوب کرد.
در همین حال، قطع رژیم کتوژنیک منجر به رشد مجدد تومور شد، حتی اگر رژیم قبلاً اندازه تومور را کاهش داده بود.
محققان نوشتند که یافته های آنها نشان داده است رژیم های غذایی کتو به شدت رشد تومور کولورکتال را در هر دو مدل پیشگیری و درمان سرطان کولورکتال سرکوب می کنند.
از طریق مجموعه ای از آزمایش ها، آنها دریافتند که رژیم غذایی کتوژنیک، BHB را آزاد می کند که با سلول های روده برای کاهش و پیشگیری از رشد تومور در تعامل است.



منبع:

1401/02/28
14:04:28
5.0 / 5
634
تگهای خبر: استاندارد , پیشگیری , ژنتیك , سرطان
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
AsabSanj اعصاب سنج