مطالعات نشان می دهد؛
اوتیسم سبب تغییرات اساسی در مغز می شود
اعصاب سنج: طبق نتایج یک پژوهش جدید، اوتیسم بواسطه تغییرات مغزی که در سراسر قشر مغز، و نه فقط در مناطق خاص، رخ می دهد ایجاد می شود.
به گزارش اعصاب سنج به نقل از مهر به نقل از هلث دی نیوز، به سبب علایم خاص اوتیسم، دانشمندان فکر می کردند که این اختلال احیانا ناشی از تغییراتی در نواحی مغز است که بر رفتار و زبان اجتماعی تأثیر می گذارد.
اما مطالعه جدید که توسط پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا انجام شد، تغییراتی را که بصورت ژنتیکی در سراسر مغز بوجود آمد، حدودا در تمام ۱۱ ناحیه قشر مغز که مورد تحلیل و بررسی قرار گرفتند، نشان داد. قشر مغز خارجی ترین لایه مغز است و نقش کلیدی در تمام موارد شناخت و رفتار انسان دارد. (شناخت به فرآیندهای مورد نیاز برای یادگیری چیزی جدید، به خاطر سپردن و استفاده از دانش اشاره دارد.)
دکتر «دنیل گشویند»، یکی از نویسندگان این مطالعه، اظهار داشت: «این مطالعه نقطه شروع کلیدی برای درک مکانیسم های این اختلال را فراهم می آورد، که به توسعه درمان های تغییردهنده بیماری کمک کرده و به آنها سرعت می بخشد.»
محققان ژنتیک را در ۱۱ ناحیه قشر مغز با تعیین توالی RNA از نمونه های بافت مغزی که از ۱۱۲ نفر بعد از مرگ جمع آوری شده بود، بررسی کردند. آنها سپس آنچه را که پیدا کردند با ژنتیک بافت سالم مغز مقایسه کردند.
افراد مبتلا به اوتیسم در هر دو ناحیه پردازش که با استدلال، زبان، رفتار اجتماعی و انعطاف پذیری ذهنی مرتبط هستند و همین طور مناطقی که اطلاعات حسی را پردازش می کنند، تغییرات مغزی داشتند.
بیشترین تغییرات در قشر بینایی و قشر جداری رخ داده بود که اطلاعات حسی مانند لمس، درد و دما را پردازش می کنند. بگفته پژوهشگران، این مسئله می تواند توضیح دهد که چرا افراد مبتلا به اوتیسم اغلب به تحریکات بیرونی حساس هستند.
محققان همین طور پی بردند که خطر ژنتیکی اوتیسم از یک ژن عصبی خاص که بیان کمتری در سراسر مغز دارد، بیشتر می شود. اگر این یافته درست باشد، این بدان معناست که تغییرات مشاهده شده RNA در مغز در این مطالعه به احتمال زیاد علت اوتیسم است.
محققان بر انجام تحقیقات بیشتر دراین زمینه تاکید دارند.
منبع: اعصاب سنج
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب