محققان اسپانیایی می گویند؛
چرت نیمروزی بیشتر از ۳۰ دقیقه ریسک چاقی را زیاد می کند
به گزارش اعصاب سنج، تحقیقات جدید نشان داده است که استراحت های طولانی، یا چرت های بیشتر از ۳۰ دقیقه می تواند اثرات مضری بر سلامت داشته باشد.
به گزارش اعصاب سنج به نقل از مهر به نقل از هلث لاین، این مطالعه طول چرت زدن را با خطرات چاقی و سندرم متابولیک مرتبط می کند.
مدت هاست که مشخص شده است خواب زیاد یا کم با نتایج کلی ضعیف برای سلامتی و خطر چاقی مرتبط می باشد. حالا یک مطالعه جدید به بررسی این مساله می پردازد که آیا چرت در میانه روز با عوارض بهتر یا بدتر سلامتی مرتبط می باشد یا خیر.
یک گروه چند ملیتی از محققان مطالعه جدیدی را منتشر نموده اند که نشان میدهد خواب نیمروزی یا چرت زدن با افزایش ریسک چاقی و سندرم متابولیک مرتبط می باشد.
این مطالعه نشان داد که استراحت های طولانی ۳۰ دقیقه ای یا بیشتر با افزایش فاکتورهای سلامت ضعیف تر مرتبط می باشد که شامل BMI بالاتر، سطح قند خون ناشتا، و خوانش مختلف فشار خون بود.
محققان دریافتند که دوره های استراحت طولانی تر بیشتر از ۳۰ دقیقه با نرخ چاقی بالاتر و فاکتورهای سلامت ضعیف تر مانند سطوح بالاتر فشار خون مرتبط می باشد.
در مقایسه، افرادی که استراحت کوتاه تر یا چرت های کمتر از ۳۰ دقیقه داشتند، در معرض خطر مبتلا شدن به چاقی یا سندرم متابولیک نیستند.
محققان دریافتند افرادی که بیشتر از نیم ساعت چرت می زدند، ۲.۱٪ افزایش در BMI داشتند و نمره MetS شان (نشان دهنده علایم سندرم متابولیک) تا ۸.۱٪ بود.
دکتر «مارتا گارولت» از دانشگاه مورسیا در اسپانیا و نویسنده این مطالعه، می گوید: «ساعت بیولوژیکی بر تنظیم هورمون تاثیر می گذارد، بر خلق و خو، تمرکز، عملکرد فیزیکی تاثیر می گذارد. بدین سبب منطقی است که چرت زدن طولانی تر بر نحوه عملکرد ساعت بیولوژیکی و سپس تنظیم هورمونی و متابولیسم تاثیر بگذارد.»
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب