دستاورد محققان ژاپنی؛

واکسن خوراکی کووید ۱۹ فرا می رسد

واکسن خوراکی کووید ۱۹ فرا می رسد

اعصاب سنج: برمبنای نتایج یک پژوهش کوچک در مقیاس پستانداران، بنظر می رسد واکسن خوراکی کووید 19 نوعی پاسخ ایمنی به وجود می آورد که می تواند به سرعت عفونت درحال پیشرفت را از بین ببرد.



به گزارش اعصاب سنج به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، پژوهشگران ژاپنی گزارش دادند که در بعضی از میمون ها که یک قرص آزمایشی واکسن کووید زیر زبانشان قرار داده شده بود، نوعی آنتی بادی تولید شد که ممکنست ویروس کرونا را در کوشش برای آلوده کردن بدن بوسیله غشاهای مخاطی بینی و گلو متوقف نماید.
متخصصان بیماریهای عفونی می گویند این چنین واکسن های خوراکی می توانند در کمک به کوشش های بدن برای مبارزه با کووید، بازی را تغییر دهند.
به گفته محققان: «داشتن واکسن های بدون سوزن پیشرفت بزرگی است و جذب واکسن را بیشتر می کند.»
برای این مطالعه، پژوهشگران یک قرص حاوی آنتی ژنی را آزمایش کردند که برای تحریک پاسخ ایمنی در مقابل پروتئین اسپایک ویروس کووید طراحی شده بود.
این مطالعه شامل ۹ میمون بود. سه میمون دوز بالای واکسن، سه نفر دوز کم و سه نفر اصلاً واکسن دریافت نکردند.
دو میمون از سه میمون با دوز بالا به واکسن خوراکی پاسخ دادند و نوع خاصی از آنتی بادی ها به نام ایمونوگلوبولین A را تولید کردند که در مخاط عمل می کند و می تواند ویروس ها را از کار بیندازد. یکی از سه میمون با دوز کم پاسخ ایمنی مشابهی داشت.
طبق گزارش تیم تحقیقاتی، واکسن خوراکی همین طور هیچ عارضه جانبی قابل تشخیصی ایجاد نکرد.
محققان ژاپنی خاطرنشان کردند که کوشش های برای تولید واکسن های استنشاقی بینی در حال انجام می باشد، اما آنها اشاره کردند که چنین واکسن هایی به طور معمول عوارض جانبی مانند سردرد و تب در سیستم عصبی مرکزی ایجاد می کنند.



منبع:

1402/06/26
08:51:53
5.0 / 5
346
تگهای خبر: بیمار , بیماری , تولید , عفونی
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۵
AsabSanj اعصاب سنج