رئیس گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی عنوان كرد؛

چگونه یک غذای سالم بخوریم

چگونه یک غذای سالم بخوریم

به گزارش اعصاب سنج، رئیس گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به بیان راهکارهایی برای کاهش مصرف نمک، قند و غذاهای چرب بعنوان عوامل اثرگذار بر سلامت بدن بخصوص سلامت قلب و عروق پرداخت.


به گزارش اعصاب سنج به نقل از مهر، فرشته فزونی اظهار داشت: سر سفره به غذا نمک نزنید و نمکدان را از سفره و میز غذا حذف کنید. وی ادامه داد: به میوه ها و سبزی های خام (گوجه سبز، خیار، گوجه فرنگی و…) نمک نزنید. فزونی افزود: مواد غذایی نمک سود و دودی شده، انواع شور و ترشی، دسرها، سس های سالاد آماده، سویا سس، زیتون و خردل و سوپ های آماده و تنقلات شور مانند چیپس سیب زمینی، چوب شور، چیپس ذرت، کراکر، آجیل، مغزهای شور از منابع عمده سدیم هستند، مصرف آنها را محدود کنید. وی ادامه داد: برچسب های تغذیه ای را مطالعه کرده و غذاهایی را که مقدار سدیم کمتری دارند انتخاب کنید. فزونی تصریح کرد: از ادویه هایی استفاده کنید که در تهیه آنها از نمک استفاده نشده و مصرف گوشت های فرآوری شده مثل سوسیس و کالباس که حاوی نمک زیادی است را به حداقل برسانید. وی ادامه داد: غذاهای کنسروی حاوی نمک زیادی هستند، مصرف آنها را کاهش دهید. به جای تنقلات شور به فرزندان خود، میوه و آجیل خام بدهید. فزونی اظهار داشت: به جای نمک از چاشنی هایی مانند سبزی های معطر تازه یا خشک مانند) نعناع، مرزه، ترخون، ریحان و…) یا سیر، لیموترش تازه و آب نارنج برای بهبود طعم غذا و کاهش مصرف نمک استفاده کنید. وی ادامه داد: نمک مصرفی را از نوع تصفیه شده یددار انتخاب کنید و به یاد داشته باشید که نمک تصفیه شده یددار هم به اندازه سایر نمک ها باعث افزایش فشار خون می شود. فزونی با تکیه بر کاهش مصرف غذاهای پرچرب، خاطرنشان کرد: به جای سرخ کردن غذا از روش های دیگر پخت مانند بخارپز، آب پز و تنوری استفاده کنید. وی ادامه داد: از حرارت دادن زیاد روغن و غوطه وری ماده غذایی در مقدار زیاد روغن خودداری کنید و قبل از پختن گوشت چربی های قابل رؤیت آنرا جدا کنید. فزونی افزود: مصرف ماهی را در برنامه غذایی هفتگی بگنجانید. از مصرف لبنیات پرچرب، شیرینی خامه ای، روغن حیوانی، روغن نباتی جامد، فست فود پرهیز کنید. وی بر کاهش مصرف چربی های اشباع و ترانس تصریح کرد و اظهار داشت: برای کاهش دریافت اسید چرب ترانس (اسیدهای چرب مضری که به علت جامد بودن در دمای محیط و بدن خطراتی چون گرفتگی رگ ها و امراض قلبی را ایجاد می کند) از مصرف روغن نباتی جامد، غذاهای سرخ کرده و فست فود اجتناب کنید. فزونی اضافه کرد: از روغن های غیراشباع مانند کانولا، زیتون و کنجد و…، به میزان مناسب و نه خیلی زیاد استفاده کنید.


منبع:

1402/07/13
19:39:40
5.0 / 5
317
تگهای خبر: پزشكی , دانشگاه , دانشگاه علوم پزشكی , سفر
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۲
AsabSanj اعصاب سنج