یافته محققان استرالیایی؛
نور در شب می تواند احتمال مبتلاشدن به دیابت را افزایش دهد
اعصاب سنج: آیا می خواهید خطر مبتلاشدن به دیابت نوع 2 را کاهش دهید؟ یک مطالعه اخیر نشان میدهد که از نور شدید در شب اجتناب کنید.
به گزارش اعصاب سنج به نقل از مهر به نقل از هلث دی نیوز، پژوهشگران دریافتند قرار گرفتن بیشتر در معرض نور در شب، بین ساعت ۱۲: ۳۰ نیمه شب تا ۶ صبح، با افزایش ریسک ابتلاء به دیابت نوع ۲ مرتبط می باشد.
به گفته پژوهشگران، این علت احیانا بدین سبب است که نور بر الگوهای خواب تأثیر می گذارد، که برای حفظ حساسیت به انسولین سالم و سطح قند خون پایدار مهم هستند.
«اندرو فیلیپس»، محقق ارشد و استادیار پزشکی و بهداشت عمومی در دانشگاه فلیندرز استرالیا، در اطلاعیه ای اظهار داشت: «قرار گرفتن در معرض نور در شب می تواند ریتم شبانه روزی ما را مختل کند و منجر به تغییراتی در ترشح انسولین و متابولیسم گلوکز شود.»
وی افزود: «تغییرات در ترشح انسولین و متابولیسم گلوکز ناشی از اختلال در ریتم شبانه روزی بر توانایی بدن در تنظیم سطح قند خون تأثیر می گذارد که در نهایت می تواند منجر به ابتلاء به دیابت نوع ۲ شود.»
برای این مطالعه، پژوهشگران داده های حدود ۸۵۰۰۰ فرد سالم بدون دیابت را تحلیل و بررسی کردند.
شرکت کنندگان به مدت یک هفته دستگاه هایی را روی مچ دست خود می بستند که سطح قرار گرفتن در معرض نور آنها را در روز و شب ردیابی می کرد و حدود ۱۳ میلیون ساعت داده سنسور نور را جمع آوری می کرد.
این تیم سپس شرکت کنندگان را به مدت ۹ سال پیگیری کردند تا ببینند آیا آنها به دیابت نوع ۲ مبتلا شده اند یا خیر.
آنها حتی بعد از در نظر گرفتن عوامل دیگری مانند سبک زندگی، الگوهای خواب، شیفت کاری، رژیم غذایی و سلامت روان، خطر ابتلاء به دیابت نوع ۲ را برای افرادی که در شب در معرض نور بودند، بیشتر دیدند.
علاوه بر این، این اثر وابسته به دوز بود: سطوح بالاتر نور روشن تر موجب افزایش بیشتر خطر دیابت می شود.
فیلیپس اظهار داشت: «یافته های ما نشان میدهد که کاهش قرار گرفتن در معرض نور در شب و حفظ یک محیط تاریک ممکنست راهی آسان و ارزان برای جلوگیری یا به تأخیر انداختن ابتلاء به دیابت باشد.»
منبع: اعصاب سنج
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب