محققان می گویند؛
روغن ماهی به سالمندان پرخطر در جلوگیری از آلزایمر کمک می کند
به گزارش اعصاب سنج، یک مطالعه جدید نشان داده است که مکمل های روغن ماهی امکان دارد به سالمندان پرخطر کمک نماید تا از بیماری آلزایمر دور بمانند.
به گزارش اعصاب سنج به نقل از مهر به نقل از هلث دی نیوز، محققان گزارش دادند که افراد مسن با خطر ژنتیکی بالا ابتلاء به آلزایمر در صورت مصرف کپسول های روغن ماهی، تجزیه کُندتر سلول های عصبی مغزشان را تجربه می کنند.
به گفته مؤسسه ملی پیری، این افراد حامل نوع ژن APOE۴ هستند که خطر ابتلاء به آلزایمر را زیاد می کند و با سن شروع پایین تر مرتبط می باشد.
«ژن بومن»، محقق ارشد از بیمارستان عمومی ماساچوست، اظهار داشت: «این حقیقت که تجزیه یکپارچگی عصبی در افرادی که به صورت تصادفی تحت درمان امگا ۳ قرار گرفتند و در معرض خطر ابتلاء به بیماری آلزایمر قرار دارند، کند شد، قابل توجه است و مستلزم انجام آزمایش بالینی بزرگ تر در جمعیت های متنوع تر در آینده است.»
با این حال، محققان خاطرنشان کردند که مکمل های روغن ماهی به صورت کلی برای همه افراد مسن مفید نیست.
برای این مطالعه، محققان ۱۰۲ فرد ۷۵ ساله و بالاتر را که سطوح نسبتاً پایینی از اسیدهای چرب امگا ۳، ماده مفید روغن ماهی، داشتند، انتخاب کردند.
محققان می گویند مکمل های روغن ماهی بعنوان وسیله ای برای بهبود عملکرد مغز در افراد مبتلا به مشکلات حافظه مطرح می شود.
شرکت کنندگان در شروع مطالعه و بعد از سه سال به دنبال ضایعات ماده سفید در مغز، اسکن مغزی MRI دریافت نمودند.
همه آنها سطوح نسبتاً بالایی از ضایعات ماده سفید داشتند اما سالم بودند و زوال عقل نداشتند. به قول محققان، این ضایعات می توانند توانایی رگ های خونی برای تغذیه سلول های مغز را مهار کنند و خطر ابتلاء به زوال عقل را در آینده بالا برند.
از نیمی از شرکت کنندگان خواسته شد مکمل های روزانه روغن ماهی مصرف کنند و نیمی دیگر دارونما مبتنی بر دانه سویا مصرف کردند.
به گفته محققان، اسکن های MRI کاهش جزئی در پیشرفت ضایعات ماده سفید در میان افرادی که روغن ماهی مصرف می کردند، نشان داد، اما به اندازه ای نبود که از نظر آماری مفهوم دار باشد.
با این حال، حاملان APOE۴ که روغن ماهی مصرف کردند، در مقایسه با گروه دارونما، یک سال بعد از شروع مصرف روغن ماهی، کاهش قابل ملاحظه ای در تجزیه یکپارچگی سلول های مغزشان تجربه کردند.
بومن اظهار داشت: «این نخستین کارآزمایی جلوگیری از زوال عقل است که از ابزارهای پیشگیری مدرن مانند آزمایش خون و اسکن مغز استفاده می نماید تا نه تنها افراد در معرض خطر ابتلاء به زوال عقل، بلکه افرادی را که برای دریافت مداخلات تغذیه ای خاص مناسب هستند هم شناسایی کند.»
منبع: asabsanj.ir
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب