فزونی تشریح كرد؛

صفر تا صد تغذیه زوار پیاده

صفر تا صد تغذیه زوار پیاده

به گزارش اعصاب سنج، رئیس گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با تأکید بر رعایت نکات تغذیه ای در پیاده روی اربعین، اظهار داشت: زوار باید متناسب با شرایط جسمی خود، از غذاهای سالم و بهداشتی بهره گیرند.


به گزارش اعصاب سنج به نقل از مهر، فرشته فزونی اظهار نمود: افراد متناسب با وضعیت و شرایط جسمی خود و رعایت اعتدال باید از غذاهای سالم و بهداشتی مصرف کنند و از درهم خوری و مصرف غذاهای چرب و سنگین اجتناب کنند. این کارشناس تغذیه بر ضرورت خودداری از مصرف غذاهای سرو شده در ظروف روباز که در معرض هوا و گرد و غبار قرار دارند، اظهار داشت: زوار از نگهداری غذای پخته شده بالاتر از دو ساعت در دمای محیط، گرم کردن آن بالاتر از یکبار، ذخیره آن برای وعده های بعدی و خوردن غذای مانده اکیداً پرهیز کنند. وی ضمن تاکید بر اجتناب از غذا خوردن در ظروف مشترک، اضافه کرد: زوار این سفر معنوی حتما بشقاب، قاشق، چنگال، لیوان یک بار مصرف و شخصی همراه خود داشته باشند. استفاده از آب بهداشتی و بسته بندی رییس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، استفاده از بطری های آب بسته بندی بهداشتی و نوشیدنی های کم شیرین و کم نمک را در حین پیاده روی به زوار سفارش کرد و اظهار داشت: یکباره و در حجم زیاد آب و مایعات را مصرف نکنید بلکه جرعه جرعه و به تدریج در طول روز بنوشید. به نقل از ایشان، زوار برای جلوگیری از بروز مشکلات گوارشی باید از مصرف نوشیدنی های بسیار سرد اجتناب کنند. فزونی، افزودن برش های لیموترش، خیار، تخم شربتی، خاکشیر، نعناع، عرق بیدمشک و گلاب را راه حل مناسبی برای طعم دار کردن آب عنوان نمود. پرهیز از مصرف نوشابه و نوشیدنی های حاوی کافئین کارشناس تغذیه معاونت بهداشت نوشیدن مایعات شیرین و حاوی کافئین مانند قهوه، نوشابه و چای پررنگ را سبب کم آبی بدن عنوان نمود. به نقل از ایشان، مصرف نوشابه گازدار و خوراکیهای شیرین، مواد غذایی سنگین و دیرهضم (مانند غذاهای چرب و خشک، غذاهای سرخ شده و شور، گوشت های فرآوری شده و غذاهای نیمه آماده) به دلیل افزودن انواع ادویه، نمک و شکر زیاد از دلیلهای تشدید تشنگی و سبب از دست رفتن آب بدن هستند. مصرف چهار واحد میوه روزانه فزونی ضمن اشاره به ضرورت مصرف میوه در این سفر اظهار داشت: مصرف میوه ها ضمن تامین آب و الکترولیت های مورد نیاز بدن، مانع کم آبی می شود اما با عنایت به قند بالای میوه ها مصرف بالاتر از چهار واحد در روز سفارش نمی گردد. وی تصریح کرد: میوه ها باید با آب سالم شسته و ترجیحاً قابل پوست کندن باشند. استفاده از لیموترش در ضمن این سفر همراه با غذا از دیگر سفارش های رییس گروه تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه بود. به نقل از ایشان، زوار می توانند میوه های خشک و انواع مغزهای کم نمک را بعنوان میان وعده های مغذی استفاده نمایند و کشمش، خرما، توت خشک، انجیر، آلو خشک، گردو و بادام نیز همراه داشته و در طول سفر به میزان متعادل مصرف کنند. کارشناس تغذیه معانت بهداشت به افراد هشدار داد از خوردن سالاد و سبزیجات خام که در مورد نحوه شست وشو و ضدعفونی شدن آنها اطمینان ندارند خودداری کرده و ترجیحاً انواع سبزی و صیفی های پخته شده همراه با غذا استفاده نمایند. ماست و لبنیات بهداشتی و پاستوریزه مصرف کنید رییس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، استفاده از ماست (کم چرب و پاستوریزه) به همراه کمی نعناع، پونه، گل سرخ را به زوار سفارش کرد و اظهار داشت: ماست منبع خوبی از آب، املاح، ویتامین و پروتئین است و سیستم ایمنی فرد را تقویت می کند. این کارشناس تغذیه با تکیه بر پرهیز از مصرف لبنیات غیرپاستوریزه بخصوص پنیر، کره و شیر محلی بصورت فله، به زوار سفارش کرد از محصولات غذایی دارای بسته بندی بهداشتی استفاده نمایند. فزونی تصریح کرد: افراد در صورت ابتلاء به بیماری خاص یا زمینه ای حتما پیش از سفر با پزشک خود در مورد تنظیم برنامه غذایی و دارویی مشورت کنند. وی ضمن اشاره به اهمیت بسیار زیاد زمان بندی مناسب مصرف غذا در بیماران دیابتی برای کنترل و پیشگیری از افت قند خون، اظهار داشت: فاصله زیاد بین وعده های غذایی موجب اُفت قند خون می شود. رییس گروه تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در انتها تصریح کرد: بیماران دیابتی باید با عنایت به این مورد و شرایط خود و دستور پزشک در حین پیاده روی در ساعات معین غذا یا میان وعده مصرف کنند.

1403/05/28
09:59:00
5.0 / 5
269
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , پزشكی
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
AsabSanj اعصاب سنج