گزارش مهر از پیامدهای انباشت بدهی دولت به تامین اجتماعی؛
بیمه شدگان قربانی بده بستان دولت و تامین اجتماعی
اعصاب سنج: انباشت مطالبات سازمان تامین اجتماعی از دولت كه به ۱۸۰ هزار میلیارد تومان رسیده سبب شده خدمات این سازمان به بیمه شدگان، تحت الشعاع قرار بگیرد و گویا قرار نیست دولت سود بدهی ها را پرداخت كند.
به گزارش اعصاب سنج به نقل از مهر، انباشت مطالبات سازمان تامین اجتماعی كه حجم آن به قدری زیاد شده كه دولت توان پرداخت آنرا ندارد و از جانب دیگر، عدم پرداخت سود این مطالبات، بر مشكلات سازمان تامین اجتماعی افزوده است. به طوریكه، این سازمان بیمه ای و اجتماعی كه با پول كارگران اداره می شود، هم اكنون در شرایط بحرانی قرار دارد و نمی تواند خدمات در خور شان بیمه شدگان را عرضه نماید. همین مسئله، باعث نگاه منفی بیمه شدگان به این سازمان بیمه ای شده است.
بازنشستگان، مستمری بگیران و خانواده های آنان، همچون افرادی هستند كه می بایست از خدمات كه بابت آنها سال های سال حق بیمه پرداخت كرده اند، برخوردار شوند. اما، هم اكنون معیشت این افراد و خانواده های آنان تحت الشعاع این بده بستان دولت و سازمان تامین اجتماعی قرار دارد.
در همین حال، نمایندگان مجلس شورای اسلامی متفق القول بر این نكته تاكید دارند كه پول سازمان تامین اجتماعی، حق الناس است. یعنی اینكه دولت نمی تواند نسبت به عدم پرداخت مطالبات تامین اجتماعی بی تفاوت باشد.
علاوه بر مشكلاتی كه سازمان تامین اجتماعی با آن روبرو است مدتی است كه از جانب هیات دولت اعلام شده كه در صورت پرداخت مطالبات این سازمان، سود آن پرداخت نخواهد شد و همین مبحث اعتراض مسئولان و هیات امنای تامین اجتماعی را بدنبال داشته است.
اموال تامین اجتماعی حق كارگران است
علی رستمیان نایب رئیس كمیسیون اجتماعی مجلس در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد بدهی دولت به تأمین اجتماعی اظهار داشت: عدم پرداخت بدهی دولت و سود آن حق الناس است و دولت نمی تواند این بدهی را پرداخت نكند چون هم از نظر شرعی مشكل دارد و هم اینكه حق كارگران است.
رستمیان اضافه كرد: تأمین اجتماعی تمام درآمد و منابع خویش را از كارگران و حق بیمه هایی كه هر ماه پرداخت می كند به دست آورده است بنابراین باید تا ریال آخر بدهی خویش را همراه با سود آن به این سازمان پرداخت كند.
ورود مجلس برای پیگیری پرداخت مطالبات
نایب رئیس كمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به اینكه مجلس در صورت عدم پرداخت بدهی در جهت احقاق حقوق كارگران به این مورد ورود پیدا می كند، خاطرنشان كرد: این مورد را پیگیری خواهیم كرد و جلسات مختلفی در جهت راهكارهای پرداخت بدهی و سود آن با دولت و همینطور سازمان تأمین اجتماعی برگزار می نماییم.
وی اظهار داشت: چنانچه دولت با كمبود منابع روبرو باشد در درجه اول بدهی ها را پرداخت كند و بعد از آن سود بدهی را به تأمین اجتماعی بدهد.
رستمیان با اشاره به اینكه عدم پرداخت سود بدهی دولت به تأمین اجتماعی گناه است، یادآورشد: حق مردم و كارگران باید حتماً پرداخت گردد و چنانچه این اتفاق رخ ندهد حتماً مبحث را پیگیری می نماییم.
نایب رئیس كمیسیون اجتماعی مجلس در مورد پرداخت سالانه ۱۰ درصد بدهی دولت به تأمین اجتماعی تصریح كرد: كمیته ای در دولت برای راهكارها و نحوه پرداخت ۱۰ درصد بدهی ها تشكیل شده كه در حال بررسی مبحث هستند.
عدم پرداخت سود بدهی های دولت به تامین اجتماعی اكبر شوكت عضو هیئت امنای سازمان تأمین اجتماعی در گفتگو با خبرنگار مهر به عدم پرداخت سود بدهی های دولت به این سازمان اشاره نمود و اظهار داشت: مدتی قبل دولت اعلام نموده كه فقط خود بدهی سازمان تأمین اجتماعی را پرداخت می كند و سودی به این بدهی ها تعلق نمی گیرد. مدتی قبل دولت اعلام نموده كه فقط خود بدهی سازمان تأمین اجتماعی را پرداخت می كند و سودی به این بدهی ها تعلق نمی گیردوی افزود: سازمان تأمین اجتماعی به این دو مبحث معترض است چون كه طی این سال ها دولت بدهی خویش را پرداخت نكرده و علی رغم آن، وظایف متعددی را هم بر عهده ما قرار داده است؛ به صورتی كه خیلی از قوانین بدون تخصیص اعتبارات به تصویب رسیده است. عضو هیئت امنای سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به اینكه عدم تصویب اعتبارات لازم سبب می گردد تأمین اجتماعی در اجرای وظایف خود با مشكل مواجه شود، اظهار داشت: علی رغم اعتراضات انجام شده به عدم پرداخت سود به تأمین اجتماعی اما تابحال هیئت دولت واكنشی نشان نداده است. به دیوان عدالت شكایت می كنیم شوكت از مطرح كردن شكایت به دیوان عدالت اداری در این خصوص اطلاع داد و اضافه كرد: در صورت عدم پرداخت سود بدهی ها، برای احقاق حقوق كارگران، شكایتی تنظیم كرده ایم كه به دیوان عدالت اداری عرضه خواهیم كرد. وی تاكید كرد: عدم پرداخت ها ظلمی است در حق كارگران و مردم، چون كه اموال تأمین اجتماعی حق الناس است و با این مورد برخورد خواهیم كرد. ۱۸۴ هزار میلیارد تومان بدهی دولت به تامین اجتماعی عضو هیئت امنای سازمان تأمین اجتماعی با تاكید بر اینكه تا آخر سال ۹۶ دولت ۱۸۴ هزار میلیارد تومان به تأمین اجتماعی بدهكار است، اظهار داشت: در قانون بودجه سال قبل قرار شد كه هر سال ۱۰ درصد این بدهی به تأمین اجتماعی پرداخت گردد و همینطور ۵۰ هزار میلیارد هم امسال قرار بود برای پرداخت بخشی از بدهی ها به این سازمان بدهند كه متأسفانه تابحال اتفاقی نیفتاده است.
سمیه محمودی عضو كمیسیون اجتماعی مجلس هم با اشاره به اینكه مسئولان و دولت باید متوجه این مورد شوند كه تأمین اجتماعی مال كارگران است و از حق و حقوق آنها بوجود آمده است، به خبرنگار مهر اظهار داشت: دولت باید حق و حقوق كارگران را بدهد و اگر قرار باشد بدهی را بدهند باید آنرا كامل همراه با سود پرداخت كند.
وی خاطرنشان كرد: چنانچه دولت قصد دست درازی به اموال و منافع تأمین اجتماعی را داشته باشد و بدهی و سود مطالبات را ندهد به صورت حتم، بیمه تأمین اجتماعی هم سرنوشت سایر بیمه ها را خواهد داشت.
چنانچه دولت قصد دست درازی به اموال و منافع تأمین اجتماعی را داشته باشد و بدهی و سود مطالبات را ندهد به صورت حتم، بیمه تأمین اجتماعی هم سرنوشت سایر بیمه ها را خواهد داشتعضو كمیسیون اجتماعی مجلس تصریح كرد: در صورت عدم پرداخت سود بدهی دولت به تأمین اجتماعی، جامعه كارگری سكوت نمی كند چون حق الناس است و مهم این است كه این حق و حقوق به هر طریق ممكن تا آخر پرداخت گردد.
وی خاطرنشان كرد: چنانچه هر دولتی سالانه بدهی خویش را پرداخت می كرد این گونه روی هم انباشته نمی شد به علت اینكه عدم پرداخت بدهی ها، شرایط بدی را برای بیمه شدگان و سازمان تأمین اجتماعی بوجود آورده است.
محمودی با اشاره به اینكه طرح تحول نظام سلامت، طرح شكست خورده ای است اظهار داشت: اگر قرار باشد به هر طریقی بدهی پرداخت كنند، درست نیست مانند برداشت از منابع تأمین اجتماعی برای طرح تحول سلامت كه این دست درازی است كه البته تابحال دولت خیلی از این دست درازی ها را انجام داده است.
عضو كمیسیون اجتماعی مجلس تاكید كرد: اگر قرار باشد دولت بدهی خویش را به تأمین اجتماعی پرداخت نكند و به طرح شكست خورده سلامت اعتبار دهد، به صورت حتم بیمه ها و كارگران دچار مشكل می شوند.
وی از نظارت مجلس بر اجرای قوانین اطلاع داد و خاطرنشان كرد: قوانینی كه به تصویب رسیده، اجرای آنها اجبار آور است و مجلس هم از بعد نظارتی خود وارد خواهد شد.
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب