وضعیت شیوع آبله میمون در ایران و جهان به علاوه علایم بیماری

وضعیت شیوع آبله میمون در ایران و جهان به علاوه علایم بیماری

اعصاب سنج: رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت اخرین وضعیت شیوع آبله میمون در ایران و جهان را تشریح نمود.


قباد مرادی رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در گفتگو با خبرنگار مهر در ارتباط با بیماری آبله میمونی(Monkey Pox) اظهار داشت: آبله میمونی یک بیماری است که توسط ویروسی به همین نام از خانواده ویروس های آبله ایجاد می شود. وی افزود: این بیماری از گروه بیماری هایی است که از حیوانات به انسان منتقل شده و بعد از ابتلاء افراد، توانایی انتقال از فرد دچار سایر افراد وجود دارد. مهمترین مخزن بیماری چیست مرادی عنوان کرد: علت انتخاب نام آبله میمونی برای این بیماری اینست که نخستین بار در سال ۱۹۵۸ در بین میمون هایی که برای تحقیقات و پژوهش نگهداری می شدند، شناسایی شد. وی ادامه داد: این بیماری نخستین بار در سال ۱۹۷۰ در انسان تشخیص داده شد. ولی هم اکنون مهم ترین مخزن بیماری افراد مبتلا می باشد؛ همینطور برخی موش های خاص هم سبب انتقال این نوع بیماری شده است. مهمترین راه انتقال آبله میمونی رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی عنوان کرد: هم اکنون مهم ترین راه انتقال آبله میمونی از بیمار دچار فرد سالم از راه تماس مستقیم با ضایعات پوستی، یا ترشحات بدن، مقاربت لباس و ملحفه بیمار با افراد دیگر قابل انتقال است. وضعیت آبله میمونی در جهان مرادی بیان نمود: هم اکنون بیشتر از ۱۰۰ هزار مورد آبله میمونی در دنیا از ۱۲۲ کشور گزارش شده است. ۱۱۵ کشور در ۲ سال گذشته گرفتار بیماری شده است. موارد بیماری قبلاً محدود به قاره آفریقا بوده، ولی هم اکنون از تمام قاره ها گزارش شده است. وی اذعان کرد: موارد بیماری از کشورهای همسایه منطقه ای ایران شامل: پاکستان، عربستان سعودی، عمان، قطر، بحرین و امارات متحده عربی گزارش شده است.
آمار آبله میمونی در ایران عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان عنوان کرد: آبله میمونی در سال ۱۴۰۱ در کشور شناسایی شده است. بیمار یک خانم ۳۴ ساله و ساکن شهر اهواز بوده است که پیش از بروز علایم سابقه مسافرت به کانادا داشته و در تاریخ ۱۱/‏۰۵/‏۱۴۰۱‬ با علایم تب، لرز و تاول به پزشک مراجعه نموده بود. علائم آبله میمونی عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان اضافه کرد: علایم آبله میمونی معمولا شامل تب، سردرد شدید، دردهای عضلانی، کمردرد، ضعف، تورم غدد لنفاوی و ضایعات پوستی (تاول کوچک و بزرگ) است. ضایعات پوستی (تاول های کوچک و بزرگ) معمولا در عرض یک تا سه روز بعد از شروع تب آشکار می شوند. تاول ها امکان دارد صاف یا کمی برجسته با اندازه های کوچک و بزرگ باشند، داخل تاول ها مایع شفاف یا زرد پر شده و سپس پوسته پوسته شده و خشک شده و می ریزند. تعداد تاول ها در یک فرد می تواند از چند عدد تا چند هزار متغیر باشد. تاول ها روی صورت، کف دست ها و کف پا، دهان، اندام تناسلی و چشم بروز می نماید. تشخیص بیماری آبله میمونی مرادی اظهار داشت: روش های تشخیص آبله میمونی به شکل آزمایشگاهی گرفته می شود. این شیوه ها شامل بررسی مولکولی جهت شناسایی ژنوم ویروس با استفاده از PCR، جداسازی ویروس با کشت سلولی، شناسایی آنتی ژن ویروس، شناسایی آنتی بادی (طی ۴ تا ۵۶ روز بعد از بروز بثورت قابل شناسایی است. پادتن نوع Ig M سرم، ۵ روز بعد از بروز ضایعات پوستی و پادتن نوع IgG، 8 روز بعد از بثورت قابل شناسایی می باشند).
درمان بیماری آبله میمونی رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی بیان نمود: هم اکنون درمان اختصاصی برای این بیماری وجود ندارد اما با رعایت نکاتی چون عدم دستکاری و یا عدم وارد کردن صدمه به ضایعات پوستی، مراقبت از ضایعات پوستی شامل شستشو و استحمام روزانه و در صورت امکان ضایعات پوستی را با پانسمان خشک پوشانده شود؛ می توانیم از پیشرفت این بیماری در بدن جلوگیری نماییم. بیماری های شبیه به آبله میمونی عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان اذعان کرد: مهم ترین بیماری هایی شامل آبله مرغان، محل گزیدگی حشرات، حساسیت های داروی، تب خال و سایر عفونت های ویروسی و بسیاری بیماری های دیگر که ضایعات تاولی می زنند؛ این بیماری ها به آبله میمونی شباهت دارند. وی افزود: هم اکنون در کشور فقط اشخاصی که دارای علایم می باشند و از ۲۱ روز قبل بروز علایم، سابقه مسافرت به خارج از کشور داشته باشند یا سابقه تماس با اشخاصی که مسافرت به خارج از کشور داشته اند، مشکوک به این نوع بیماری هستند. اگر شک نماییم آبله میمونی داریم، چه کنیم مرادی اظهار داشت: اگر فکر می کنید علائمی دارید یا در تماس نزدیک با فردی دچار آبله میمونی بوده اید باید برای مشاوره، آزمایش و مراقبت های پزشکی با پزشک یا نزدیک ترین مرکز خدمات جامع سلامت رجوع کند. در صورت امکان، خویش را ایزوله و از تماس نزدیک با دیگران خود داری کرده و به صورت مرتب دست ها را با آب و صابون یا با محلول های حاوی الکل ضد عفونی کند.


منبع:

1403/09/06
11:35:51
5.0 / 5
5
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیمار , بیماری
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
AsabSanj اعصاب سنج