نتایج آلودگی هوا برای بیماران مزمن تنفسی
اعصاب سنج: بیماری مزمن انسدادی ریوی یا COPD، بیماری است كه با محدودیت جریان هوا هم راه است و انسداد جریان هوا همراه با افزایش واكنش به آن منجر به باریك شدن راه های هوایی محیطی، محدودیت در جریان هوا و تغییر عروق ریوی می شود.
به گزارش اعصاب سنج به نقل از ایسنا، تنگی نفس، سرفه، افزایش كار تنفسی و كاهش وزن از علایم این بیماری است. همین طور علاوه بر تاثیراتی كه آلودگی هوا می تواند بر بیماران مزمن انسداد ریوی داشته باشد، مصرف سیگار یكی از مهم ترین عوامل ایجاد كننده این بیماری است. عوامل دیگر خطرزای بیماری شامل زمینه های ارثی، تماس شغلی با غلات، پنبه، زغال سنگ و... است كه می تواند عوارض مختلفی داشته باشد. مهم ترین عارضه COPD، نارسایی تنفسی است كه می تواند منجر به بیماری پنومونی نیز شود.
بنابر اعلام روابط عمومی بیمارستان بهارلو، توجه كافی به خواب و استراحت، تغذیه صحیح و رعایت آداب تنفسی می تواند در بهبود بیماری و علایم آن موثر باشد. دور كردن عوامل استرس زا از بیمار، استفاده از تهویه مناسب در محل زندگی بیمار، عدم مصرف مخدرها و مسكن ها، تنظیم ساعات خواب و استراحت، مصرف مواد غذایی پركالری و پر پروتئین، افزایش تعداد وعده های غذایی به شرطی كه حجم غذای مصرفی در وعده ها كم شود، عدم مصرف غذاهای نفاخ مانند كلم و بادنجان، عدم مصرف چای، قهوه، الكل، نوشابه، ادویه، نمك، سیگار و قلیان، افزایش مصرف مایعات و... همگی از نكاتی است كه در بهبود علایم بیمای موثر خواهد بود. همین طور به كسانی كه مدفوع چرب دارند سفارش می شود ویتامین های A، D و E مصرف كنند. این درحالی است كه رعایت بهداشت دهان و دندان نیز از نكات حائز اهمیت می باشد.
بیمار مبتلا به بیماری مزمن انسداد ریوی به ویژه در شرایط هوای آلوده برای بهبود وضعیت تنفسی خود لازم است دمِ آهسته همراه با بازدم طولانی در وضعیت خم شده به جلو با لب های غنچه شده انجام دهند. همین طور استفاده از دستگاه بخور به حفظ رطوبت محیط كمك می نماید. قرار گرفتن در محیط های شلوغ و سربسته، مجاورت با افراد سرما خورده و قرار گرفتن در گرما و سرمای زیاد مناسب نیست؛ چونكه منجر به افزایش خلط و تنگی نفس می شود. تغییر هر علامتی در بیمار شامل تغییر در رنگ و مقدار خلط، افزایش سرفه، افزایش تنگی نفس، ورم اندام ها، تب و... باید به اطلاع پزشك برسد.
منبع: اعصاب سنج
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب