رعایت چه مواردی برای حفظ کیفیت روغن خوراکی ضروریست
به گزارش اعصاب سنج، برای نگهداری روغن بهتر است از ظروف شیشه ای که رنگ تیره ای دارند استفاده کنید. استفاده از شیشه های معمولی باعث می شود تا روغن در معرض نور قرار بگیرد و کیفیت آن کاهش پیدا کند.
به گزارش اعصاب سنج به نقل از مهر، یکی از سوالات رایج مردم در مورد روغن نحوه نگهداری و مصرف و پسماند آن است. این موضوعات بسیار مهم هستند و با سلامتی ما ارتباط مستقیمی دارند. ازاین رو برای حفظ کیفیت روغن باید یک سری نکات هم رعایت شود که این نکات شامل موارد زیر است: ۱. قرار دادن روغن در ظرف در بسته برای نگهداری روغن باید آنرا در ظرف در بسته بریزید و سپس درب ظرف را محکم ببندید تا روغن در معرض اکسیژن هوا قرار نگیرد. اکسیژن باعث کاهش کیفیت روغن و فساد آن می شود. به خاطر داشته باشید که پس از هر بار استفاده از روغن، حتما درب ظرف را محکم ببندید. ۲. استفاده از ظرف تیره برای نگهداری روغن برای نگهداری روغن بهتر است از ظروف شیشه ای که رنگ تیره ای دارند استفاده کنید. استفاده از شیشه های معمولی باعث می شود تا روغن در معرض نور قرار بگیرد و کیفیت آن کاهش پیدا کند. برای نگهداری روغن بهتر است از شیشه هایی که رنگ آن سبز یا آبی است استفاده کنید. برای نگهداری انواع روغن به هیچ عنوان از ظروف آهنی و مسی استفاده نکنید. قرار گرفتن روغن در ظروف فلزی باعث ایجاد واکنش شیمیایی و ایجاد ماده ای سمی می شود. ۳- ریختن روغن در ظرف کوچک جهت استفاده راحت از روغن و همینطور پیشگیری از قرار گرفتن حجم زیادی از روغن در معرض هوا، بهتر است هر بار مقداری از روغن را به یک شیشه کوچک منتقل و از آن استفاده کنید. سپس می توانید هر بار پس از تمام شدن ظرف روغن، آنرا باردیگر پر کنید. ۴- توجه به زمان نگهداری روغن مدت زمان نگهداری انواع روغن متفاوت می باشد و از همین رو باید به این مورد توجه ویژه داشته باشید. حتما به تاریخ تولید و انقضا روی بسته بندی روغن توجه کنید و از مصرف روغن ها ی تاریخ گذشته خودداری کنید. ۵- قرار دادن روغن در مکان مناسب برای پیشگیری از کاهش کیفیت روغن باید آنرا در مکانی خنک و تاریک قرار دهید. دمای بالا سبب اکسیداسیون روغن و کاهش کیفیت آن می شود؛ ازاین رو. بهترین مکان برای نگهداری طولانی مدت انواع روغن، در کابینت است. به خاطر داشته باشید که اگر کابینت شما در معرض گرما و رطوبت قرار دارد، برای نگهداری روغن مناسب نمی باشد. ۶- نگهداری برخی روغن ها در یخچال بعضی از روغن های خوراکی تنها باید در یخچال نگهداری شوند، در مقابل قرار دادن برخی دیگر از روغن ها در یخچال باعث کدر و خراب شدن آن می شود. به خاطر داشته باشید که جهت استفاده از روغن پس از نگهداری در یخچال، باید آنرا از یک ساعت قبل خارج کنید و زمانیکه روغن به دمای اتاق رسید، آنرا مصرف کنید.. ۷- قرار دادن روغن جامد در مکان مناسب روغن جامد باید در ظرف در بسته نگهداری شود. به خاطر داشته باشید که باز بودن درب روغن و همینطور استفاده از قاشق آلوده برای برداشتن این روغن باعث فاسد شدن آن می شود. پس حتما از قاشق تمیز برای برداشتن روغن از داخل ظرف استفاده کنید. چطور روغن باقی مانده از سرخ کردن مواد غذایی را دور بریزیم؟ ۱. برای دفع مناسب روغن را داخل سینک نریزید چونکه سبب مسدود شدن لوله ها و گرفتگی آنها می شود. همینطور این روغن ها در فاضلاب های شهری انباشته می شود. روغن و چربی مانند یک چسب عمل می کنند و ذرات ریز متفاوت در فاضلاب را به شکل یک کوه چربی به یکدیگر می چسبانند که سبب گرفتگی می شود و حذف آنها نیازمند عملیاتی هزینه بر برای دولت می باشد. ۲. همینطور روغن را مسقیم بدون هیچ پوششی مستقیم داخل کیسه زباله نریزید. چونکه این کار سبب ایجاد میکروب و به وجود آمدن حشرات و جوندگان می شود. ۳. نحوه صحیح پسماند روغن اینست که روغن استفاده شده را بذارید تا خنک شود. سپس آنرا داخل یک بطری پلاستیکی مثل ظرف نوشابه یا آبمیوه یا داخل کیسه فریزر بریزید درب آنرا محکم کنید و داخل کیسه سطل زباله بیندازید. شیوه تشخیص روغن فاسد اگر از روغن خوراکی به درستی نگهداری نکنید، امکان دارد قبل از سررسید تاریخ انقضا، خراب شود. روغن هم مانند سایر موادغذایی، بعد از مدتی فاسد می شود. علایم فساد روغن عبارت اند از: ۱. تغییر رنگ: روغن مایع فاسد معمولا تیره تر از روغن تازه است. ۲. تغییر بو: روغن فاسد معمولا بوی بدی شبیه به بوی سوختگی دارد. ۳. تغییر طعم: اگر روغن فاسد شود، طعم بدی دارد. ۴. کدر شدن: اگر روغن شفاف رو به کدرشدن رفت، به مفهوم فاسدشدن آن است. ۵. ایجاد رسوب: وجود رسوب هایی در روغن مایع و کثیف بودن آن، نشانه ای از خراب بودن آن است.
منبع: اعصاب سنج
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب