معاون وزیر بهداشت تاكید كرد؛

شركت كنندگان در برنامه كنترل فشار خون باردیگر فراخوان شوند

شركت كنندگان در برنامه كنترل فشار خون باردیگر فراخوان شوند

اعصاب سنج: معاون بهداشت وزارت بهداشت، بر لزوم فراخوان مجدد شركت كنندگان در بسیج ملی فشار خون برای اندازه گیری فشار خون و پایش و مراقبت از آنها توسط دانشگاه های علوم پزشكی كشور، تاكید نمود.


به گزارش اعصاب سنج به نقل از مهر، علیرضا رئیسی، در اجلاس معاونین بهداشت دانشگاه های علوم پزشكی كشور كه در سالن همایش های رازی دانشگاه علوم پزشكی ایران برگزار شد، اظهار داشت: در سال جاری، با اجرای بسیج ملی كنترل فشار خون در كشور، كار بسیار بزرگی در عرض یك ماه صورت گرفت كه بار اصلی آن بر دوش معاونین بهداشت دانشگاه های علوم پزشكی كشور بود.

وی ادامه داد: در مدت یك ماه، فشار خون بیشتر از ۳۰ میلیون نفر سنجیده و ثبت گردید. باید این سرمایه عظیم كه نشان از اعتماد مردم به نظام سلامت كشور است را پاس بداریم و ارج نهیم.

وی افزود: تعداد زیادی از دانشگاه های علوم پزشكی، پس از اجرای بسیج ملی كنترل فشار خون، این طرح را رها نكرده و ۷۵ درصد از بازگشت كنندگان را تحت مراقبت قرار داده اند كه انتظار می رود، سایر دانشگاه ها نیز چنین عملكردی داشته باشند و تا اختتام امسال حداقل یكبار از این افراد مراقبت انجام دهند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت بیان كرد: برمبنای ارزیابی ها، بیشتر از ۶۰ درصد آگاهی بخشی برای شركت كنندگان درباره مخاطرات فشارخون انجام شده است.

وی درباب اهمیت توجه به بیماری های واگیر، اظهار داشت: حوزه بیماری های واگیر بسیار راهبردی است و باید به صورت مداوم و پیگیر مورد رصد و توجه معاونین بهداشت دانشگاه ها قرار گیرد.

وی با اشاره به موفقیت های نظام سلامت در حوزه بیماری های واگیر، اشاره كرد: ظرف مدت سه ماه، كشور آمریكا ۱۸۰۰ فوتی بر اثر آنفلوانزا داشت. در نیمه اول سال ۲۰۱۹ میلادی نیز ۶۵۰ هزار مورد سرخك در اروپا رخ داد. اما، ایران موفق شد گواهینامه حذف سرخك دریافت كند كه این دستاورد بزرگ را باید حفظ كرد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: ایران تا سال ۲۰۲۰ میلادی تعهد حذف مالاریا داده است كه با كوشش و تلاش فعالان عرصه بهداشت كشور عملیاتی خواهد شد.

رئیسی عنوان كرد: در مورد برنامه بهداشت دهان و دندان دانش آموزان، خوشبختانه در گروه هدف، به رقم میانگین ۶۲ تا ۶۵ درصد عاری از پوسیدگی رسیده ایم. ۳۵ درصد باقیمانده نیز باید با برنامه ریزی های پیوسته حاصل شود. استانها و شهرستان های خراسان رضوی، كرمان، زنجان، اردبیل، شیراز و كاشان دراین زمینه پیشتاز هستند.

معاون وزیر بهداشت اضافه كرد: تا آخر سال مقرر است جشن مدارس عاری از پوسیدگی را در یكی از استان های پیشرو با حضور وزرای بهداشت و آموزش و پرورش برگزار نماییم.

وی درباب طرح «هر خانه یك پایگاه سلامت» نیز اظهار داشت: تابحال در نظام سلامت سه سطح داشتیم، اما این طرح در سطح پایه قرار دارد. یعنی یك مرحله عقب تر آمده ایم تا با تربیت سفیران سلامت خانوار بتوانیم سلامت را در جامعه و خانواده ها بیشتر توسعه دهیم.

معاون بهداشت وزارت بهداشت اظهار نمود: بعد از سطح پایه، سطح یك خانه های بهداشت، سطح دو كلینیك ها، سطح سه بیمارستان ها و سطح چهار مراكز فوق تخصصی قرار دارند.

وی ادامه داد: این طرح الان در قزوین، سمنان و كاشان در حال اجرای آزمایشی است كه باید معایب آنرا پایش و رفع نماییم.

رئیسی اضافه كرد: در كل كشور، ۳۲۰۰ واحد دندانپزشكی داریم كه تجهیز شده اند، اما در شیفت عصر فعال نیستند. از طرفی ۲۲ درصد هزینه از جیب مردم در بخش دندانپزشكی صرف می شود. بنابراین، می توان این مراكز را برای كمك به مردم و اشتغال زایی دندانپزشكان و تكنسین های دندانپزشكی در اختیار فارغ التحصیلان این رشته قرار داد تا هم آنها منتفع شوند و هم هزینه های مردم كم شود.

وی در بخش دیگری از سخنانش از اقدامات خوبی كه در زمینه تجمیع آزمایشگاه ها همچون در استان های آذربایجان شرقی و اردبیل انجام شده است به نیكی یاد كرد و درباب اجرای برنامه پزشك خانواده شهری، اظهار داشت: در روستاها الان ۲۷ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر تحت پوشش این برنامه هستند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت اشاره كرد: برای اجرای كامل این طرح در شهرها نیاز به ۱۰ تا ۱۱ هزار پزشك داریم كه بتوانیم ۵۵ میلیون جمعیت شهری را تحت پوشش پزشك خانواده قرار دهیم.

رئیسی، اعتبار لازم برای اجرای این برنامه در شهرها را ۵۲۰۰ تا ۵، ۴۰۰ میلیارد تومان برآورد كرد و اظهار داشت: امسال در كل حوزه ها گرفتار كمبود منابع شدیم، اما امیدواریم با اقدامات صورت گرفته، گشایش حاصل شود.

وی، ضمن اعلام آمادگی سطح یك كه مربوط به حوزه بهداشت است، درباب اجرای برنامه پزشك خانواده، اظهار نمود: امیدواریم با رفع اشكالات و هماهنگی با سطوح ۲ و۳ و به كارگیری بخش خصوصی و اجرای نظام ارجاع، برنامه شهری پزشك خانواده در كشور اجرایی شود.


منبع:

1398/10/09
13:36:33
5.0 / 5
4223
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیمار , بیمارستان
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۵
AsabSanj اعصاب سنج