تاكید بر احتیاط بیشتر درمورد شیوه انتقال ویروس كرونا

تاكید بر احتیاط بیشتر درمورد شیوه انتقال ویروس كرونا

به گزارش اعصاب سنج گروهی از متخصان از چندین كشور مختلف در نامه ای با اشاره به شواهد قوی در خصوص امكان انتشار كروناویروس از راه هوا در محیط های بسته از سازمان جهانی بهداشت (WHO) خواستارِ اتخاذ سیاستی جدید در مورد مقابله با این عفونت شدند.


به گزارش اعصاب سنج به نقل از ایسنا، سازمان جهانی بهداشت بارها با انتقادهایی نسبت به روند آهسته ی تغییر موضع خود در پاسخ به شیوع کروناویروس که به سرعت در حال گسترش است، قرار گرفته است. برای مثال این آژانس سازمان ملل در پشتیبانی از سفارش به استفاده از ماسک در اماکن عمومی به رغم الزامی شدن چنین اقدامی در خیلی از کشورها، موفق عمل نکرده است.
اکنون هم گروهی متشکل از ۲۳۹ متخصص و محقق از ۳۲ کشور جهان در نامه ای که انتظار می رود طی هفته آینده در یک مجله علمی منتشر شود، از سازمان جهانی بهداشت درخواست کرده اند مواضع خویش را نسبت به انتشار هوایی کرونا در محیط های بسته تغییر دهد، چون که شواهد علمی قوی در خصوص این امکان وجود دارد.
شواهد علمی حامی این نظریه جامع نیستند اما آنها اعتقاد دارند که سازمان جهانی بهداشت باید در شرایط ی که همه گیری یک بیماری نظیر کرونا با این سرعت پیشرفت می کند، قوانین سختگیرانه خویش را در تأیید شواهد علمی کنار گذاشته و برپایه "اصل احتیاط" عمل کرده و برای عرضه دستورالعمل های موثر، بدترین حالت از شیوع این ویروس را در نظر بگیرد.
در حال حاضر سازمان جهانی بهداشت اعتقاد دارد که بیماری کووید-۱۹ از راه سطوح گسترش می یابد؛ تصوری که توسط بعضی از سرویسهای بهداشتی مانند مراکز کنترل و جلوگیری از امراض ایالات متحده (CDC) به چالش کشیده شده است. سازمان جهانی بهداشت هم چنین بر این باور است که قطرات بزرگی ناشی از عطسه، سرفه یا حتی صحبت کردن عادی فرد مبتلا منبع دیگری از این عفونت است.
در همین رابطه دکتر "بندتا آلگرانزی" یک کارشناس ارشد سازمان جهانی بهداشت در پیشگیری و کنترل عفونت در ارتباط با این مورد اعلام نموده است: سازمان جهانی بهداشت انتقال هوایی کرونا را بخصوص در دو ماه اخیر ممکن دانسته اما این مورد مطمئناً توسط شواهد محکم علمی پشتیبانی نمی گردد و اختلاف نظر و مباحث جدی در این خصوص وجود دارد.
وی می گوید: اگر امکان سرایت هوایی کووید-۱۹ در مطالعات علمیِ آینده به صورت قطعی تایید گردد، بدان مفهوم است که ذرات سبک تر این ویروس می توانند در مدت زمان طولانی در فضاهای بسته با تهویه ضعیف باقی بمانند و افرادی را که آنها را استنشاق می کنند، مبتلا کنند. این مورد هم چنین بدان معناست که احیانا باید مقررات جدیدی در مقابله با بیماری کووید-۱۹ اجرا شود و ضد عفونی بیشتر در داخل محیط های بسته، استفاده از چراغه ای ماورای بنفش یا تهویه مناسب هم الزامی شود. کادر درمانی و افرادی که به مکان های عمومی با فضای بسته می روند هم امکان دارد به ماسک های N۹۵ احتیاج داشته باشند که برای تصفیه ذرات کوچک تر حاوی ویروس طراحی شده اند.
این فرضیه در ماه آوریل توسط گروهی متشکل از ۳۶ متخصص جهت بررسی های بیشتر مطرح شده بود اما تلاش آنها هیچ تغییری در رویکرد سازمان جهانی بهداشت ایجاد نکرد.
آنها اظهار داشتند که سازمان جهانی بهداشت "دیدگاهی سفت و سخت و نیازمند شواهد علمی زیاد" دارد که این امر مانع از اتخاذ رویکردهای جدید در چنین بیماری هایی می شود که به سرعت گسترش یافته و شرایط چالش برانگیزی را ایجاد می کنند.
بنا بر گزارش اسپوتنیک، سازمان جهانی بهداشت یکی از آخرین سازمان های دنیا بود که نیاز افراد بدون علائم جهت استفاده از ماسک در اماکن عمومی را پذیرفت.



1399/04/16
17:45:32
5.0 / 5
2796
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , پیشگیری
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۴
AsabSanj اعصاب سنج