مهر بررسی می كند؛

نفس های طرح تحول سلامت به شماره افتاده

نفس های طرح تحول سلامت به شماره افتاده

اعصاب سنج: طرح تحول سلامت بعنوان مهم ترین برنامه دولت یازدهم حسن روحانی، با سر و صدای زیادی شروع شد و به دنبال آن بود كه عدم تزریق بودجه به بیمارستان ها، مشكلاتی را برای سرپا ماندن این طرح رقم زد.


به گزارش اعصاب سنج به نقل از مهر، طرح تحول سلامت از ۱۵ اردیبهشت سال ۹۳ با هدف کاهش هزینه های بستری بیماران در بخش دولتی کلید خورد. این طرح که از آن بعنوان بزرگ ترین طرح ملی دولت روحانی نام برده می شود، در ابتدا با تزریق بودجه ای هنگفت در بیمارستان های دولتی اجرا شد و مردم از اینکه می دیدند دیگر قرار نیست بابت درمان بیماری هزینه های هنگفت و سنگینی پرداخت کنند، خوشحال بودند. اما، ادامه این روند در سال های بعد با مشکلات و چالش های بودجه ای مواجه گردید بطوریکه سید حسن هاشمی وزیر بهداشت دولت یازدهم که در دولت دوازدهم حسن روحانی نیز سکاندار وزارت بهداشت بود، سر انجام مجبور شد از سمت خود کناره گیری کند. زیرا، بی پولی بیمارستان ها برای ادامه حیات طرح تحول سلامت، شرایط را بحرانی ساخته بود. به اعتقاد کارشناساس حوزه سلامت، شاید طرح تحول سلامت با اشکالات و نقصها زیادی همراه بود، اما یک امتیاز و خاصیت دارد و آن کاهش هزینه های پرداختی از جیب مردم است و اینکه قرار بود بیماران از سرگردانی برای تهیه ملزومات پزشکی خلاص شوند. همین خاصیت ها است که سبب شده رئیس جمهور همچنان از طرح تحول سلامت حمایت کند. بطوریکه در تازه ترین اظهار نظر خود پیرامون این طرح عنوان داشته است که دولت تدبیر و امید طرح تحول سلامت را بعنوان یک اولویت مهم، تا آخرین روزهای خدمت خود مد نظر دارد. اما، واقعیت این است که تا پیش از شیوع کرونا، وضعیت بیمارستان ها در تامین هزینه ها بسیار اسف بار بود و این شرایط با آمدن ویروس کرونا، دوچندان بدتر شده است. دولت تدبیر و امید طرح تحول سلامت را بعنوان یک اولویت مهم، تا آخرین روزهای خدمت خود مد نظر دارد بررسی ها و مطالعات چند ماه گذشته نشان داده است که هزینه های بیمارستان ها به سبب رعایت سفت و سخت پروتکل های بهداشتی، چند برابر روزهای عادی شده است. تهیه ماسک و دستکش و لباس محافظ برای کادر درمانی و سایر پرسنل، تهیه مواد ضد عفونی کننده و…، تنها قسمتی از هزینه های اضافه شده بیمارستان ها در روزهای کرونا است که هیچ ردیف بودجه ای به آن اختصاص داده نشده است. حسین کرمانپور مدیر بخش اورژانس بیمارستان سینا، در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه اجرای طرح تحول سلامت در بیمارستان های دولتی پس از شیوع ویروس کرونا به شدت تحت تأثیر قرار گرفته است، اظهار داشت: آنچه مسلم است، وزارت بهداشت در تزریق بودجه به بیمارستان ها با مشکل مواجه می باشد.
وی با بیان اینکه پرداختی بیماران در چارچوب طرح تحول سلامت مثل پیش از روزهای کرونایی است، اضافه کرد: هم اکنون بیمارستان ها برای تامین هزینه های خود به شدت تحت فشار قرار گرفته اند و دلیل آن نیز، مشکلات ناشی از کرونا است. با آمدن این بیماری، بیمارستان های درگیر کرونا با افزایش سرسام آور هزینه ها مواجه گشته اند. این در حالیست که هیچ ردیف بودجه ای برای کرونا اختصاص داده نشده است. کرمانپور افزود: استهلاک وسایل و تجهیزات سرمایه ای در بیمارستان ها به شدت بالا رفته و این در حالیست که تعرفه ها ثابت مانده است. یعنی اینکه بیمارستان ها بدون اینکه درآمد اضافی داشته باشند، با افزایش سرسام آور هزینه ها مواجه گشته اند. استهلاک وسایل و تجهیزات سرمایه ای در بیمارستان ها به شدت بالا رفته و این در حالیست که تعرفه ها ثابت مانده است مدیر بخش اورژانس بیمارستان سینا، اظهار داشت: بیمارستان های تروما که پذیرای بیماران تصادفی هستند، از ویلچر زیاد استفاده می نمایند. همین مسئله سبب شده تا برای تامین ویلچر و هزینه های آن، دست به دامان خیرین شوند. در همین حال، سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت، در پاسخ به سوال خبرنگار مهر، در خصوص اینکه شنیده می شود بیمارستان ها در دوران کرونا مجبور شده اند از اجرای طرح تحول سلامت چشم پوشی کنند، اظهار داشت: تغییری در طرح تحول سلامت ایجاد نشده و همچنان در حال اجراست. وی با عنوان این مطلب که هزینه ای مازاد از طرح تحول سلامت از بیماران گرفته نمی گردد، اضافه کرد: تا کنون گزارشی نداشته ایم که نشان دهد بیمارستان ها از اجرای این طرح تخلف کرده باشند. با شیوع کرونا، یک دفعه تمامی بیمارستان های دانشگاهی و دولتی درگیر بیماران مبتلا به این ویروس شدند. بستری های افراد بد حال در بخش های آی سی یو، هزینه های بیمارستان ها را به شدت افزایش داده است. ضمن اینکه ترس از مبتلا شدن به کرونا، موجب گردیده تا بیماران غیر کرونایی برای پیگیری روند درمان بیماری خود، از آمدن به بیمارستان اجتناب کنند. با این وجود، هزینه های بیمارستان ها به شدت افزایش یافته و در عین حال از درآمد آنها کاسته شده است. نرگس پاک رئیس اداره اقتصاد درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران، با عنوان این مطلب که بررسی آثار بحران کرونا نشان میدهد که درآمد بیمارستان ها کاهش و هزینه های آنها افزایش یافته است، اظهار داشت: درآمد ناشی از بخش های بستری بیمارستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی ایران در اسفند ۹۸ نسبت به دی و بهمن ۹۸ نزدیک به ۳۱ درصد کاهش یافته و این شاخص برای فروردین ۹۹ به ۵۱ درصد رسیده است. وی افزود: همین طور بیمارستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی ایران در مراجعات سرپایی نیز با کاهش شایان توجهی رو به رو شدند بطوریکه در اسفند ۹۸ بیش از ۵۰ درصد و در فروردین ۹۹ بیش از ۶۰ درصد درآمد بیمارستان ها نسبت به دی و بهمن ۹۸ کاهش یافته است. در همین حال، حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، با اعلان اینکه درآمد بیمارستان ها در دوران کرونا ۷۵ تا ۸۰ درصد کاهش پیدا کرده است، اظهار داشت: بیمارستان ها به سبب شرایط کرونایی مجبور به لغو برخی جراحی ها شدند و قسمتی از تخت های بیمارستان ها به بیماران کرونایی اختصاص پیدا کرد البته بیماران هم به سبب نگرانی از ابتلاء به کرونا برای جراحی ها که حتی نیاز هم بود مراجعه نکردند بدین سبب درآمد فعلی بیمارستان ها به ۲۰ تا ۲۵ درصد رسیده است.
وی با انتقاد از اینکه کمتر از ۳۰ درصد از یک میلیارد یورو اعتبار از محل صندوق ذخیره ارزی به بیمارستان ها پرداخت شده است، اضافه کرد: بیمارستان ها از نظر اقتصادی با مشکلات بسیار جدی مواجهند و به خوبی نمی توانند به تعهدات خود در قبال پرسنل عمل کنند و پرسنلی که از جان خود برای درمان بیماران کرونایی مایه می گذارند به شدت نگران هستند.
بیمارستان ها از نظر اقتصادی با مشکلات بسیار جدی مواجهند و به خوبی نمی توانند به تعهدات خود در قبال پرسنل عمل کنند سید حسن هاشمی وزیر سابق بهداشت، در نوشتاری به مزیت های طرح تحول سلامت اشاره کرده و گفته است که به رغم کم لطفی برخی و برخورد سیاسی برخی دیگر، شاهد بودیم که در آخر چهار سال اول اجرای این طرح، برای نخستین بار در کشور، هزینه مردم در مراجعه به مراکز دولتی از رقم فزاینده ۵۸ درصد در آخر سال ۹۱ به رقم غیرقابل باور ۳۴.۸ درصد کم شد.
وی، براز امیدواری کرده است که مجلس و دولت اجازه ندهند از طرح تحول سلامت تنها نام و گذشته ای پرافتخار باقی بماند و با اصلاح ایرادات آن کمک کنند تا مردم بزرگوار ایران طی ۱۰ تا ۱۵ سال آینده و با تکمیل و توسعه بیشتر این طرح، از نظام سلامت و بیمه درمانی کارآمد برخوردار شوند.
حالا که در ایام سخت کرونایی به سر می بریم و از سویی شاهد افزایش نرخ تورم و گرانی کالاها هستیم، بیمارستان ها برای ادامه حیات خود نیازمند بودجه و اعتبارات کافی هستند تا بتوانند خودرا سرپا نگه دارند. زیرا، ادامه این روند می تواند سلامت مردم و بیماران را تهدید کند.
حسین کرمانپور مدیر بخش اورژانس بیمارستان سینا، با عنوان این مطلب که بیمارستان ها به سختی سرپا مانده اند، اظهار داشت: با آمدن کرونا و افزایش هزینه ها، نمی توان انتظار داشت که مردم در بیمارستان ها، خدمات لاکچری دریافت نمایند.
سعید نمکی وزیر بهداشت، در تازه ترین واکنش به پرداخت نشدن اعتبارات کرونایی به بیمارستان ها، اظهار داشت: از یک میلیارد دلاری که برای مقابله با کرونا در نظر گرفته شد، تا امروز ۲۷ درصد آنرا گرفته ایم.

1399/07/03
22:04:26
5.0 / 5
2057
تگهای خبر: اورژانس , بهداشت , بیمار , بیمارستان
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱
AsabSanj اعصاب سنج