گزارش اعصاب سنج؛

بمب های كرونا در كدام نقاط پایتخت منفجر می شود

بمب های كرونا در كدام نقاط پایتخت منفجر می شود

اعصاب سنج: اماکن عمومی و مراکز خرید تهران در ایام پایانی سال بیش از هر زمان دیگری شلوغ شده و این مسئله می تواند زنگ خطری برای بروز موج جدید بیماری کرونا در کشور باشد.



به گزارش اعصاب سنج به نقل از مهر، این روزهای پایانی سال همه دنبال دل مشغولی های سال جدید هستند. هر کسی به صورتی حضور خودش را در جامعه اثبات می کند. از خرید کیف و کفش گرفته تا آجیل و شیرینی و…، که همه آنها در رابطه با سال نو است. اما، نکته ای که تفاوت خریدهای نوروزی را در مقایسه با سالهای گذشته نمایان می سازد، وجود ویروس کرونا است. ویروسی که بیش از یک سال است داریم با آن زندگی می نماییم و به این زودی هم قصد رفتن ندارد.
این در حالی است که مسئولان وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا، نسبت به شیوع ویروس جهش یافته در ایام پایانی سال به شدت نگران هستند و اصرار دارند که هموطنان از حضور در محیط های عمومی و شلوغ اجتناب کنند.
بر اساس گزارش های علمی، ویروس جهش یافته قدرت سرایت بالاتری دارد. بطوریکه هر فرد ناقل در ویروس کلاسیک ووهان می توانست ۱.۲ نفر را مبتلا کند اما این رقم در ویروس انگلیسی ۲.۳ است.
با توجه به این خاصیت ویروس جهش یافته است که مسئولان وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا، از مردم می خواهند از حضور در محیط های شلوغ و پر ازدحام اجتناب کنند.
وجود بازار تهران و مراکز خرید پایتخت، در چنین شرایطی می توانند نقاط نگران کننده و البته کرونا خیز باشند.
روزانه جمعیت زیادی از شهروندان برای خریدهای سال نو، در بازار تهران و مراکز خرید رفت و آمد می کنند و این می تواند زنگ خطر جدی برای انتقال ویروس باشد. بدین سان به تدریج خوشه های جدید ویروس در تهران و با تلفیق آنها طغیان جدیدی شکل می گیرد. همین طور ویروس جهش یافته مرگ و میر بالاتری به وجود می آورد و مطالعات در تهران نیز همین موضوع را نشان میدهد.
علیرضا زالی فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، با اشاره به خستگی مردم از طولانی شدن زندگی با کرونا، اظهار داشت: زمانی که بیماری پروسه فرسایشی می گیرد، با «سندروم خستگی» روبرو می شویم. بدین سبب رسانه ها و مجموعه سیاست گذاران باید هنر آنرا داشته باشند که با ارتقای تاب آوری جامعه این مساله را جبران کنند.
وی از مشکلات اقتصادی مردم بعنوان یکی از دلیلهای عدم توجه به رعایت پروتکل ها نام برد و اضافه کرد: اساس نارضایتی می تواند نافرمانی در رعایت پروتکل ها را به همراه داشته باشد و ممکنست فرد با نزدن ماسک، نافرمانی خودرا نشان دهد. در مجموع نقاط خلاء فراوانی در پوشش حمایتی اقشار فرودست و لطمه پذیر در بحث بحران کرونا وجود دارد.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران افزود: در همین راستا هنوز افرادی هستند که توان خرید ماسک ندارند. در تهران ۲۰ هزار نفر بوسیله دستفروشی تامین معیشت می کنند. این آمار رسمی دستفروشی است، آمار شناور خیلی بیشتر از اینها است.
زالی با اشاره به وجود و چرخش دو ویروس کلاسیک (ووهان) و جهش یافته انگلیسی در کشور، اظهار داشت: برخی از مردم به دنبال ابتلاء به نوع قبلی ویروس (ووهان) در موج های قبلی این بیماری، نسبت به آن مصونیت یافتند اما این افراد امروز مقابل ویروس جهش یافته مصون نیستند و مبتلا می شوند. ویروس جهش یافته می تواند مصونیت نسبی برخی افراد را که در سه موج قبلی مبتلا شده اند را در هم شکند.
وی افزود: از جانب دیگر این ویروس جهش یافته قدرت سرایت بالاتری دارد. بطوریکه هر فرد ناقل در ویروس کلاسیک ووهان می توانست ۱.۲ نفر را مبتلا کند اما این رقم در ویروس انگلیسی ۲.۳ است. بدین سان به تدریج خوشه های جدید ویروس در تهران شکل می گیرد و با تلفیق آنها طغیان جدیدی شکل می گیرد. همین طور ویروس جهش یافته مرگ و میر بالاتری به وجود می آورد و مطالعات ما در تهران نیز همین موضوع را نشان میدهد.
به نظر می رسد، این روزهای پایانی سال، ویروس جهش یافته را بتوان در نقاط شلوغ و پر ازدحام پایتخت جستجو کرد. نقاطی مثل بازار تهران و مراکز خرید که این روزها بیشتر از همیشه، شلوغ و پر ازدحام هستند. حالا ویروس کرونا می تواند به مثابه بمب های خوشه ای عمل کند و هر جا که بیشتر شلوغ باشد، احتمال انفجار در آن نقاط بیشتر است.
حمید سوری رئیس کمیته کشوری اپیدمیولوژی کرونا، با اشاره به اینکه تا اختتام ریشه کنی کرونا برای حفظ جان خود و عزیزانمان ناچار به رعایت پروتکل ها هستیم، اظهار داشت: لازم است سیاست ها، رویکردها و برنامه های بهداشتی از طرف دولت به شکلی اجرا شود که مردم با کمترین فشار ناشی از بیماری از این بحران بیرون بروند.
وی با تاکید بر اینکه اعمال برنامه ریزی علمی و دقیق برای قطع زنجیره کووید ۱۹ خصوصاً برای تعطیلات نوروز می تواند به میزان قابل توجهی از شیوع بیشتر بیماری بکاهد، افزود: اگر چنانچه دستورالعمل های پیشگیرانه به درستی اعمال شود، بطور قطع وضعیت شیوع بیماری سیر نزولی خواهد داشت.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ارتباط مستقیم شیوه زندگی و رفتارهای مردم با شیوع اپیدمی را مورد تاکید قرار داد و اضافه کرد: جهش هایی که به لحاظ بیولوژی در ساختار ویروس رخ داده تا به امروز الگوی اصلی پیشگیری را تحت تأثیر قرار نداده، اگر قبل از این ترشحات بوسیله انسان به انسان بود، همچنان درگاه های ورودی انتقال ناشی از ترشحات بینی و دهان است.


منبع:

1399/12/23
12:13:35
0.0 / 5
1163
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , پزشكی
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۱
AsabSanj اعصاب سنج