گزارش اعصاب سنج؛

همه نگاه ها به واكسن است

همه نگاه ها به واكسن است

به گزارش اعصاب سنج روزهای سخت کرونایی را در پیک چهارم پشت سر می گذاریم و حالا همه نگاه ها به واکسن است تا بتوان به نقطه ای ایمن دست یافت تا شاهد روند نزولی ابتلا، بستری ها و فوتی های کووید ۱۹ بود.


به گزارش اعصاب سنج به نقل از مهر، آنچه را که این روزها مدام می شنویم و سفارش می کنند، تسریع در اجرای برنامه واکسیناسیون ضد کووید ۱۹ است. زیرا، بررسی های علمی و مطالعات جهانی نشان داده است که تنها راهکار فعلی برای کنترل بیماری کرونا، علاوه بر رعایت پروتکلهای بهداشتی، اجرای برنامه واکسیناسیون است.آن طور که گفته می شود، ویروس کرونا به این زودی ها از بین ما نخواهد رفت و باید زندگی در کنار این ویروس را باور نماییم. اما، نکته ای که نباید از آن غافل شد، توجه به ایمنی مردم در مقابله با این بیماری است و از همین رو، استفاده از واکسن می تواند به نقطه ایمن ضد این ویروس منجر شود. بطوریکه اکبر فتوحی استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران، اعتقاد دارد خصوصیت مثبت ویروس کرونا این است که «واکسن پذیر» بوده است. وی اعتقاد دارد که شواهد امر نشان میدهد که ما باید به سمت استفاده از واکسن برویم تا بتوانیم باردیگر به سمت زندگی عادی برگردیم. استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با عنوان این مطلب که تعداد ۱۳ نوع واکسن در سطوح مختلف بین المللی تأیید شده و ۴ واکسن در کشور ما مجوز گرفته است، اظهار داشت: این واکسن ها به جهت اینکه به تأیید برسند، احتیاج به مطالعات پیش بالینی دارند که در این مطالعات کارایی آنها در پیش گیری از عفونت به اثبات رسیده و سپس مراحل ۱ تا ۳ فاز مطالعات بالینی طی شده است. در فاز ۴ هم افراد دریافت کننده واکسن مورد ارزیابی سیستم سلامت قرار گرفته اند تا اگر عوارض نادری رخ دهد مورد توجه و رسیدگی قرار گیرد. فتوحی اضافه کرد: همه این واکسن ها این مراحل را طی کرده اند که نشان دهنده کارایی و ایمنی واکسن در پیش گیری از عفونت، بستری و مرگ است. از آغاز واکسیناسیون عمومی ضد بیماری کووید ۱۹ در جهان، تعداد یک میلیارد دوز واکسن تزریق شده و شواهد نشان میدهد در کشورهایی که افراد بیشتری واکسینه شدند بروز بیماری به شدت کاهش یافته است. اصلی ترین پیامد در بروز بیماری کرونا شکل شدید بیماری است که منجر به بستری یا مرگ شود. بنابراین، توجه به واکسن و استفاده از واکسن های مؤثر، می تواند تا حدود زیادی شرایط ایمنی جمعی را فراهم آورد. بنابراین، میتوان چنین عنوان داشت که در شرایط کنونی که دسترسی به واکسن بر مبنای اولویت هایی است که ستاد ملی مقابله با کرونا در نظر گرفته است، ابتدا باید به دستورالعمل های بهداشتی توجه داشته باشیم و چند ماه آینده را هم همچنان با رعایت پروتکل ها دنبال نماییم تا برنامه واکسیناسیون عمومی در کشور آغاز شود. طبق گزارش مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، تا روز گذشته ۸۵۸ هزار و ۲۹۶ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۲۰۹ هزار و ۸۲۷ نفر هم دوز دوم را تزریق کرده اند و در مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به یک میلیون و ۶۸ هزار و ۱۲۳ دوز رسیده است. در همین حال، علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در رابطه با روند اجرای واکسیناسیون در فاز ۲، اظهار داشت: فاز ۲ شامل دو گروه از جمعیت کشور می شود. نخست در فاز ۲/۱، افراد بالای ۸۰ و ۸۵ سال و همینطور بالای ۷۵ سال، ۷۰ تا ۷۵ سال، ۶۵ تا ۷۰ سال و ۶۰ تا ۶۴ سال را شامل می شود.
وی اضافه کرد: فاز ۲/۲ شامل افراد ۱۶ تا ۶۴ سال است که در فهرست بیماران خاص و صعب العلاج قرار دارند. معاون بهداشت وزارت بهداشت اشاره کرد: بیماران دیالیزی، پیوندی، ام اس، تالاسمی، هموفیلی، بیماران درگیر سرطان فعال و…، در فاز ۲/۲ قرار دارند. رئیسی افزود: ما فهرست این بیماران را در سامانه های بیمه ها داریم و از این بابت مشکلی برای دسترسی به این افراد وجود ندارد. سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا اشاره کرد: اطلاع رسانی برای واکسیناسیون این دو گروه در فاز ۲، از راه پیامک خواهد بود. وی در مورد آخر زمان واکسیناسیون افراد فاز ۲، اظهار داشت: حدود ۸.۳ میلیون نفر سالمند و ۶.۲ میلیون نفر بیماران خاص و صعب العلاج هستند که پیشبینی می نماییم تا نیمه تیر ماه ۱۴۰۰، این افراد واکسن بزنند. در همین حال، کیانوش جهانپور سخنگوی سازمان غذا و دارو، هم گفته است که تا اوایل خرداد ۱۴۰۰ واکسن های داخلی «کوو ایران برکت»، «کوو پارس رازی»، تولید مشترک انستیتو پاستور ایران و واکسن تولید مشترک اسپوتنیک وی، وارد فاز واکسیناسیون عمومی خواهد شد و میتوان امیدوار بود که تا آخر سال ۱۴۰۰ اولین مرحله واکسیناسیون عمومی به اتمام برسد.آن طور که از شواهد امر پیداست و باتوجه به صحبت های وزیر بهداشت در خصوص اینکه نباید به واکسن خارجی امیدوار باشیم، انتظار می رود برنامه واکسیناسیون سراسری ضد کووید ۱۹ در کشور، با واکسن های تولید داخل کلید بخورد. از همین رو، گزینه هایی مثل واکسن برکت، واکسن انستیتو پاستور، واکسن تولید مشترک با روسیه و…، برای اجرای برنامه واکسیناسیون، در دستور کار وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا قرار دارد. بر مبنای گفته های محمدرضا شانه ساز رئیس سازمان غذا و دارو، مقرر است تولید میلیونی واکسن های داخلی از خرداد ۱۴۰۰ کلید بخورد و در نهایت تا آخر سال جاری، امکان واکسیناسیون جمعیت کشور فراهم خواهد شد. وی با اشاره به تحریم هایی که ضد کشورمان وجود دارد و تبعیض هایی که در بحث استفاده از واکسن در دنیا وجود داد، اضافه کرد: سیاست وزارت بهداشت، تأمین واکسن مورد نیاز است. حالا که به مرحله تولید انبوه نرسیده ایم، از راه واردات واکسن تلاش می نماییم گروه های در اولویت را واکسینه نماییم و در ادامه با بهره گیری از واکسن های تولید داخل، واکسیناسیون عمومی را انجام دهیم.آنچه مسلم است، ویروس کرونا فعلا و برای مدت نامعلومی حضور خواهد داشت و برای برگشت به مسیر زندگی عادی، می بایست علاوه بر رعایت پروتکل ها، واکسن را در دستور کار قرار داد تا شرایط ایمنی جمعی برقرار شود.


منبع:

1400/02/11
16:40:03
5.0 / 5
1654
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , بیمه
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
AsabSanj اعصاب سنج