كارشناس مسئول آزمایشگاه كنترل غذا و دارو عنوان كرد؛

تاثیر غذاهای دوران ریكاوری كرونا

تاثیر غذاهای دوران ریكاوری كرونا

تحقیقات نشان می­ دهد خطر مبتلاشدن به ویروس کووید 19 در افرادی که تغذیه نامناسبی دارند، بیشتر است.


به گزارش اعصاب سنج به نقل از مهر، فرحناز کشوری فرد کارشناس مسئول آزمایشگاه کنترل غذا و دارو معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران، با اشاره به پژوهش های انجام شده با موضوع بررسی تأثیر مواد غذایی و مواد مغذی در دوران ریکاوری کووید ۱۹، اظهار نمود: در این تحقیقات با بهره گیری از داده های آماری، به بررسی تأثیر مصرف مواد غذایی خاصی در طول ریکاوری کرونا در ۱۷۰ کشور جهان پرداخته شده است. وی با اعلان اینکه گروه بندی کشورها با توجه با شاخص GHI (مقدار شاخص فقر) انجام شده، اضافه کرد: با بهره گیری از این شاخص می توان کشورها را هم از نظر کیفیت تغذیه و هم از نظر در دسترس بودن مواد غذایی تفکیک کرد. کشوری فرد اظهار داشت: متأسفانه در کشورهایی که GHI بالا است، شاخصی برای تشخیص مواد غذایی تأثیر گذار در رویه ریکاوری کووید ۱۹ وجود ندارد. وی با اعلان اینکه کشورها با بهره گیری از این شاخص به چهار گروه تقسیم شده اند، افزود: گروه اول کشورهایی هستند که شاخص فقر آنها کاملاً حذف شده مانند آمریکا، کانادا، ژاپن، کره جنوبی، استرالیا و اروپای غربی؛ گروه دوم شامل کشورهایی می شوند که شاخص فقر آنها خیلی کم است، مانند آمریکای جنوبی، مکزیک و کشورهای مرکزی آمریکای جنوبی؛ در گروه سوم کشورهایی قرار می گیرند که شاخص فقر کمی دارند مانند ایران، آلبانی، اکراین و روسیه؛ گروه چهارم نیز شامل کشورهایی با شاخص فقر بالا مانند کشورهای آفریقایی، فیجی، یمن، پاکستان و ویتنام هستند. کشوری فرد اظهار داشت: غذاهایی با ریشه حیوانی که پر از کلسترول هستند، شاید موجب بیماریهای گوناگون شوند اما تحقیقات نشان داده مقدار مناسبی از کلسترول موجب تقویت سیستم ایمنی نسبت به عفونت ها و ویروس ها می شود. وی افزود: غذاهایی که منبع زینک و رتینول هستند نیز در دوران ریکاوری نقش زیادی داشته اند. مانند گوشت، شیر و فرآورده های لبنی که در کشورهای گروه اول بصورت سیستماتیک با ویتامین D غنی می شوند. کشوری فرد اضافه کرد: از میان مواد غذایی بررسی شده، سبزیجات و فرآورده های گیاهی بیشترین تأثیر را در فرآیند ریکاوری کووید ۱۹ داشته اند. دلیل این تأثیر وجود ویتامین E در روغن های گیاهی و همین طور وجود امگا ۳ در روغن های سویا و دانه ی کلزا است. این کارشناس مسئول آزمایشگاه کنترل غذا و دارو نشان کرد: تنها ماده ای که در دوران ریکاوری کووید ۱۹ تأثیر منفی دارد نوشیدنی های الکلی است که نه فقط موجب ایجاد مشکلات کبدی شده، بلکه سبب ایجاد مشکلات ریوی و در نهایت کند تر شدن فرآیند ی بهبودی می شود. وی اظهار داشت: یکی از مؤثرترین روش های گذراندن راحت دوران ریکاوری کووید ۱۹ داشتن رژیم غذایی مناسب می باشد. غذاهایی که دارای مقدار زیادی لیپید، پروتئین، آنتی اکسیدان و ریزمغذی ها هستند به تسریع دوران ریکاوری کمک شایانی می کنند. همین طور غذاهایی که ویتامین های گوناگون مانند ویتامین D و ویتامین E دارند در تقویت سیستم های دفاعی بدن و سرعت بخشی به روند درمان نقش چشم گیر دارند. کشوری فرد در آخر اضافه کرد: در ایران بیشتر مواد مغذی ذکر شده موجود هستند و ریکاوری را برای کسانی که درحال گذراندن دوران نقاهت خود هستند، آسان می سازد.

1400/03/21
20:04:45
5.0 / 5
1213
تگهای خبر: بیمار , بیماری , پزشكی , دارو
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
AsabSanj اعصاب سنج