كدام بیمارستان های ایران فرسوده اند؟

كدام بیمارستان های ایران فرسوده اند؟

اعصاب سنج: تصور هر زلزله، آتش سوزی، سیل و هر بحران خانمان برانداز دیگر، می تواند لرزه ای بر اندام مان باشد و به ما یادآوری كند كه ساختمان هایمان استواری ندارند، امكانات مدیریت بحران مان كافی نیست و بیمارستان هایمان فرسوده اند.



به گزارش اعصاب سنج به نقل از ایسنا، چند سال قبل وزارت بهداشت آمار بیمارستان های غیرایمن را ۷۰ درصد اعلام نموده بود و گمان نمی رود كه هم اكنون این عدد ارتقاء قابل توجهی داشته باشد البته طی دهه گذشته در ایران با نگاه به این ضرب المثل كه پیشگیری بهتر از درمان است، رویكرد پاسخ به سمت رویكرد پیشگیری تغییر مسیر داد و این مساله در سیاستگذاری نظام سلامت و اقدامات اجرایی این حوزه كاملا مشهود است.

یكی از این اقدامات پیشگیرانه، ایجاد سامانه سنجش كمی ایمنی بیمارستان ها برای حوادث و بلایا با نام اختصاری FHSI بود كه به وزارت بهداشت این قابلیت را داد تا ایمنی بیمارستان ها را برای حوادث و بلایا به صورت كمی و برمبنای یك ابزار و روشی استاندارد اندازه گیری نماید. بر همین مبنا در سال ۱۳۹۲، حدود ۲۲۴ بیمارستان در این سامانه مشاركت كردند و نتایج اندازه گیری ها، متوسط ایمنی بیمارستان های مشاركت كننده را ۳۴ درصد نشان داد.

در سال ۱۳۹۵ هم این اندازه گیری ها باردیگر تكرار شد. این دفعه ۴۲۱ بیمارستان در آن مشاركت كردند و ایمنی كلی بیمارستان های شركت كننده به ۴۳ درصد رسید. بر این اساس می توان اظهار داشت كه طرح تحول نظام سلامت، توانست رشدی ۱۰ درصدی را برای ایمنی بیمارستان ها به ارمغان آورد.

البته با توجه به این پیشرفت ها، برمبنای گفته برخی مسئولان وزارت بهداشت همچنان حدود ۶۰ درصد بیمارستان ها در بعضی شهرهای بزرگ كشور فرسوده اند. از طرفی بازسازی بیشتر بیمارستان های فرسوده مقرون به صرفه نیست برای اینكه بازسازی آنها بیشتر از هزینه ساخت یك تخت جدید خرج برمی دارد بدین سبب در این موارد باید بیمارستان جدید ساخته و از فضاهای قبلی استفاده های مناسب دیگری شود این درحالیست كه ساخت بیمارستان جدید هم در كشور دردسرهای خاصی چون تامین زمین را به دنبال دارد.

به گزارش اعصاب سنج به نقل از ایسنا و طبق اعلام معاونت درمان وزارت بهداشت، در ادامه ۱۰ بیمارستان فرسوده در كشور و ۱۰ بیمارستان فرسوده پایتخت را مرور می كنیم:

- بیمارستان اشرفی اصفهانی آغاجاری: این بیمارستان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشكی بهبهان است و در سال ۱۲۵۰ تاسیس شده است. بیمارستان اشرفی اصفهانی آغاجاری در سال ۱۳۹۵، ۴۰ تخت فعال داشته است.

- بیمارستان امام خمینی (ره) بروجرد: این بیمارستان كه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشكی لرستان و در سال ۱۲۸۷ تاسیس شده است. این بیمارستان دارای ۱۱۹ تخت فعال در سال ۹۵ بوده است.

- بیمارستان روانپزشكی رازی: بیمارستان روانپزشكی رازی تحت پوشش دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی قرار دارد كه در سال ۱۲۹۰ تاسیس شده و در سال ۱۳۹۵، ۱۲۰۶ تخت فعال داشته است.

- بیمارستان فاطمی اردبیل: این بیمارستان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشكی اردبیل قرار دارد. بیمارستان فاطمی اردبیل در سال ۱۲۹۹ تاسیس شده و در سال ۹۵، با ۱۹۰ تخت فعال خدمت رسانی می كرده است.

- بیمارستان مدنی خوی: تحت نظر دانشگاه علوم پزشكی خوی فعالیت می كند و در سال ۱۳۰۰ تاسیس شده است. این بیمارستان در سال ۹۵ دارای ۱۲۱ تخت بیمارستانی فعال بوده است.

- بیمارستان نور و حضرت علی (ع) اصفهان: تحت پوشش دانشگاه علوم پزشكی اصفهان فعالیت می كند. این بیمارستان در سال ۱۳۰۰ تاسیس شده و پارسال ۲۱۶ تخت فعال داشته است.

- بیمارستان شهید مطهری ارومیه: تحت پوشش دانشگاه علوم پزشكی آذربایجان غربی قرار دارد. این بیمارستان در سال ۱۳۰۷ تاسیس شده و با ۳۴۸ تخت فعال در سال ۹۵، فعالیت نموده است.

- بیمارستان شهید یحیایی نژاد بابل: این بیمارستان هم تحت پوشش دانشگاه علوم پزشكی بابل قرار دارد. در سال ۱۳۰۷ تاسیس شده است. در سال ۹۵ هم ۱۹۰ تخت فعال داشته است.

- بیمارستان پورسینای گیلان: این بیمارستان در سال ۱۳۰۷ تاسیس شده و در سال ۹۵، ۲۶۵ تخت فعال داشته است. این بیمارستان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشكی گیلان فعالیت می كند.

- بیمارستان آذر ۵ گرگان: تحت پوشش دانشگاه علوم پزشكی گرگان است. این بیمارستان در سال ۱۳۱۰ تاسیس شده و در سال ۹۵ با ۲۹۱ تخت فعال نمایش خدمت می كرده است.

لیست ۱۰ بیمارستان فرسوده تهران باز به شرح زیر است:

- بیمارستان رازی تهران كه تحت نظر دانشگاه علوم پزشكی تهران قرار دارد و در سال ۱۳۱۲ تاسیس شده است. این بیمارستان دارای ۷۲ تخت فعال در سال ۹۵ بوده است و رتبه نخست فرسوده ترین بیمارستان پایتخت را به خود مختص كرده است.

- بیمارستان فیروزآبادی ری-تهران: این بیمارستان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشكی ایران قرار دارد و در سال ۱۳۱۳ تاسیس شده است. این بیمارستان در سال ۹۵ دارای ۲۱۲ تخت فعال بوده است.

- بیمارستان امام خمینی (ره): تحت نظر دانشگاه علوم پزشكی تهران قرار دارد و در سال ۱۳۱۳ تاسیس شده است. این بیمارستان در سال ۹۵ دارای ۸۸۵ تخت فعال بوده است.

- بیمارستان بهارلو هم تحت نظر دانشگاه علوم پزشكی تهران فعالیت می كند. بیمارستان بهارلو در سال ۱۳۱۸ تاسیس شده و دارای ۲۵۵ تخت فعال در سال ۹۵ بوده است.

- بیمارستان امیراعلم: تحت نظر دانشگاه علوم پزشكی تهران فعال است. در سال ۱۳۱۹ تاسیس شده است. این بیمارستان در سال ۹۵، ۱۹۴ تخت فعال داشته است.

- بیمارستان روزبه را هم دانشگاه علوم پزشكی تهران اداره می كند. این بیمارستان در سال ۱۳۱۹ تاسیس شده است و دارای ۲۰۱ تخت فعال در سال ۹۵ بوده است.

- بیمارستان اشرفی اصفهانی: این بیمارستان زیر نظر دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی فعالیت می كند و در سال ۱۳۲۰ تاسیس شده است. همین طور در سال ۹۵، ۲۵ تخت فعال داشته است.

- بیمارستان ۱۵ خرداد تهران باز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی است. این بیمارستان در سال ۱۳۲۰ تاسیس شده و در سال ۹۵، ۱۰۵ تخت فعال داشته است.

- بیمارستان طرفه: تحت پوشش دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی است و در سال ۱۳۲۰ تاسیس شده است. این بیمارستان ۶۲ تخت فعال در سال ۹۵ داشته است.

- بیمارستان لولاگر تهران كه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشكی ایران فعالیت می كند، در سال ۱۳۲۵ تاسیس شده و در سال ۹۵، ۸۱ تخت فعال داشته است.




1398/01/06
13:33:02
5.0 / 5
4913
تگهای خبر: استاندارد , بهداشت , بیمار , بیمارستان
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲
AsabSanj اعصاب سنج