مدیركل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت مطرح كرد

چند علت برای اهمیت توجه به سلامت زنان

چند علت برای اهمیت توجه به سلامت زنان

اعصاب سنج: مدیركل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت دلایل اهمیت سلامت زنان و نقش آنها در سلامت خانواده را شرح داد.



به گزارش اعصاب سنج به نقل از ایسنا، دكتر سید حامد بركاتی همزمان با هفته سلامت بانوان ایران اظهار داشت: زنان صدمه پذیرترند و در نتیجه بیشتر از مردان در جستجوی خدمات سلامت بر می آیند و پاسخگویی به این نیاز وظیفه اصلی نظام سلامت است.

وی اضافه كرد: زنان محور و مدیر سلامت خانواده و یار و همكار عرضه دهندگان خدمات در سیستم سلامت هستند و بخش مهمی از فعالیت های مربوط به خود مراقبتی و مراقبت در منزل بر عهده آنان است. آنها به طور معمول مدیریت و برنامه ریزی سلامت خانواده از واكسیناسیون كودكان گرفته تا تغذیه نوجوانان و كاستن از استرس های بزرگترها و عرضه خدمات به سالمندان را بر عهده دارند. بخش سلامت تغذیه از مزرعه تا سفره هم معمولا عرصه تصمیم گیری بانوان است.

وی افزود: از سوی دیگر آثار نامطلوب بیماری و مرگ و میر مادر بر سلامت اعضای خانواده غیر قابل چشم پوشی است. زنان بعنوان مادر در خانواده محور سلامت خانواده بوده و مرگ ومیر، ناتوانی و رفتارهای آنها، همه ابعاد سلامت خانواده را تحت تاثیر قرار می دهد. همچون این موارد می توان خطرات تهدید كننده سلامتی مادران بر سلامت سایر گروه های سنی در خانواده را نام برد (انتقال مادر به جنین، اثر سوء تغذیه و دیابت و فشارخون مادر بر جنین، اثر استعمال دخانیات بر سلامت جنین و سایر افراد خانواده). همینطور بررسی ها نشان داده است كه نرخ مرگ و میر كودكانی كه مادر از دست داده اند، افزایش قابل توجهی داشته است.

بركاتی اظهار داشت: افزایش موارد كار و كاهش تحصیل در فرزندان مادر از دست داده هم از سایر آثار نامطلوب است. مرگ مادر نه فقط به دلایل در رابطه با حاملگی و زایمان بلكه به دلایل دیگر هم به همان اندازه برای خانواده فاجعه آمیز و درتمامی ابعاد، دردناك و جبران ناپذیر است.

وی اضافه كرد: با عنایت به یادگیری رفتار در خانواده و نقش مادران در شبكه یادگیری اجتماعی، آثار رفتارهای زنان و مادران بر جنبه های مختلف سلامت و بیماری و تاثیر آن در فرهنگ رفتاری همه اعضای خانواده بر هیچكس پوشیده نیست.

وی خاطرنشان كرد: ازطرف دیگر اكثریت عرضه دهندگان خدمات سیستم خدمات بهداشتی درمانی در سراسر كشور را زنان تشكیل می دهند و این مورد نقش مستقیم زنان در ارتقای سلامت جامعه را هم آشكار می كند و بالاخره اینكه زنان نیمی از جمعیت كشور را به خود اختصاص می دهند.

مدیركل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت در مورد اهمیت فعالیت جسمانی زنان و شعار سال 97 هفته ملی سلامت بانوان اظهار داشت: دستیابی به هدف پیش بینی شده در برنامه ششم توسعه برای كاهش زندگی بدون تحرك به میزان 10 درصد و تاثیر فعالیت فیزیكی بر كلیه ابعاد سلامت آنان از بیماری های قلبی عروقی و سرطان ها بعنوان اولی ترین علل مورتالیتی تا مشكلات روانی اجتماعی، اسكلتی عضلانی، ناباروری و غیره بعنوان مهم ترین علل موربیدیتی زنان راهی جز انجام مداخلات اساسی در مورد افزایش فعالیت فیزیكی پیش پای ما نمی گذارد كه در چارچوب راهبردهایی مورد پیگیری قرار می گیرد.

بنابر اعلام روابط عمومی معاونت بهداشت وزارت بهداشت، وی در توضیح این راهبردها اظهار داشت: اجرای دقیق مشاوره برای بهبود فعالیت فیزیكی در بسته خدمات گروه های سنی مختلف برای گیرندگان خدمات بهداشتی در واحدهای تابعه، هماهنگی برون بخشی برای فراهم كردن شرایط حامی فعالیت فیزیكی در محیط كار و زندگی و تحصیل، ترویج فعالیت فیزیكی، آموزش عمومی گروه های مختلف جامعه در برنامه های آموزشی با استفاده از رسانه های ملی و محلی در پویش های ملی و استانی برای ترویج فعالیت فیزیكی در اقشار مختلف جامعه كه انتخاب محور فعالیت فیزیكی در هفته ملی سلامت بانوان سال جاری، بنابراین است.



1397/07/29
13:28:58
5.0 / 5
4930
تگهای خبر: استرس , بهداشت , بیمار , بیماری
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵
AsabSanj اعصاب سنج