گزارش محققان؛

معرفی ۳ فاکتور اصلی افزایش دهنده احتمال مبتلاشدن به آلزایمر

معرفی ۳ فاکتور اصلی افزایش دهنده احتمال مبتلاشدن به آلزایمر

به گزارش اعصاب سنج تعدادی از عوامل سبک زندگی می توانند خطر مبتلاشدن به زوال عقل را تحت تاثیر قرار دهند و یک مطالعه جدید به 3 عامل تهدیدکننده اصلی اشاره می کند: چاقی، عدم تحرک بدنی و نداشتن دیپلم دبیرستان.



به گزارش اعصاب سنج به نقل از مهر به نقل از هلث دی نیوز، بگفته پژوهشگران، تنها در دهه گذشته، تغییری در مهم ترین عوامل خطر قابل اصلاح برای زوال عقل رخ داده است. در سال ۲۰۱۱، سه فاکتور پرخطر اصلی عبارت بودند از عدم فعالیت بدنی، افسردگی و سیگار.
امروزه کم تحرکی همچنان در بین سه مورد اول قرار دارد، اما چاقی در میانسالی و میزان پایین تحصیلات (عدم فارغ التحصیلی از دبیرستان) جایگزین موارد دیگر شده است.
«دبورا بارنز»، محقق ارشد از دانشگاه کالیفرنیا، اظهار داشت: «نتایج ما نشان میدهد که افراد ممکنست بتوانند خطر ابتلاء به آلزایمر و انواع دیگر زوال عقل را با رعایت یک سبک زندگی سالم کاهش دهند.»
بزرگ ترین عامل خطر ابتلاء به آلزایمر و سایر انواع زوال عقل، افزایش سن است که افراد نمی توانند آنرا تغییر دهند. ژنتیک یکی دیگر از عاملان اصلی است. برای مثال، افرادی که حامل یک نوع ژن به نام APOE۴ هستند، نسبت به افراد غیرناقل با احتمال بالاتر ابتلاء به آلزایمر مواجهند.
با این حال پژوهشگران معتقدند حدود ۴۰ درصد از موارد زوال عقل در سراسر جهان را می توان به عوامل خطر قابل اصلاح نسبت داد.
این موارد شامل سه مورد عنوان شده در این مطالعه، بعلاوه عواملی مانند فشار خون بالا، دیابت، نوشیدن الکل و کاهش شنوایی است.
به گفته پژوهشگران، دلیلهای این ارتباط ها کاملاً معلوم نیست. اما تصور می شود که سلامت قلب و عروق یکی از دلیلهای باشد. چاقی، فشار خون بالا، دیابت، سیگار کشیدن و سبک زندگی کم تحرک همگی می توانند به عروق خونی که نه فقط قلب، بلکه مغز را تغذیه می کنند، لطمه برسانند.
در مورد تحصیلات، پژوهشگران فکر می کنند که ممکنست فرضیه "ذخایر شناختی" در آن نقش داشته باشد: افرادی که تحصیلات بیشتری دارند ممکنست برای مقاومت در مقابل تغییرات پاتولوژیک مغزی که در زوال عقل مشاهده می شود مجهزتر باشند و حافظه و توانایی های فکری خودرا برای مدت طولانی تری حفظ کنند.
به طور کلی، پژوهشگران تخمین می زنند که ۳۷ درصد از موارد زوال عقل با هر یک از هشت فاکتور خطر قابل اصلاح مرتبط است: چاقی در میانسالی، کم تحرکی، سطح تحصیلات پایین تر، افسردگی، فشار خون بالا، دیابت، سیگار کشیدن و کاهش شنوایی.


منبع:

1401/02/25
10:11:58
5.0 / 5
581
تگهای خبر: دانشگاه , دیابت , زندگی , ژنتیك
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
AsabSanj اعصاب سنج