در وعده سحری یک وعده صبحانه کامل مصرف کنید

در وعده سحری یک وعده صبحانه کامل مصرف کنید

به گزارش اعصاب سنج، یک متخصص تغذیه اظهار داشت: روزه داران در سحر یک صبحانه کامل شامل غلات، لبنیات یا پروتئین هایی مانند تخم مرغ مصرف کنند.


به گزارش اعصاب سنج به نقل از وبدا، آناهیتا منصوری متخصص تغذیه و عضو دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به اینکه بهتر است فاصله ای بین افطار و شام در حدود ۱ تا ۲ ساعت وجود داشته باشد و یک میان وعده در انتها شب هم درنظر گرفته شود، اضافه کرد: برای حفظ آب بدن در طول روز، حتما در وعده سحری میوه ها و سبزیجات آبدار مصرف شود. وی افزود: از مصرف مایعات زیاد در وعده سحر خودداری کنید، چونکه این مایعات می توانند سبب رقیق شدن آنزیم های گوارشی و مشکلات گوارشی شوند. این متخصص تغذیه خاطرنشان کرد: در وعده سحری از مصرف مواد غذایی فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس به علت محتوای نمک بالا که سبب تشنگی می شود، خودداری شود. همچنین، از خوردن کباب ها و مواد غذایی پرپروتئین هم پرهیز کنید، چونکه این مواد هم می توانند حس تشنگی را بالا برند. وی ضمن اشاره به عدم سفارش به مصرف مواد غذایی ادرارآور مانند قهوه و نسکافه در وعده سحری، تصریح کرد: اگر در وعده سحری از مقدار زیادی قند و شکر استفاده شود، امکان دارد قند خون بشدت افزایش یابد و سپس افت کند که این امر می تواند سبب احساس کسالت، بی حالی و سردرد شود. بنابراین، از مصرف مواد غذایی حاوی قند و شکر مانند شیرینی ها و بامیه در وعده سحری خودداری و این مواد را به وعده افطار منتقل کنید. عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اهواز بیان نمود: بهتر است در وعده ی افطار از مواد غذایی مانند شیر یا آب ولرم بهمراه شیرینی های طبیعی مانند خرما و کشمش استفاده گردد. همچنین، میتوان از غذاهایی مانند آش، شیر برنج یا چند لقمه نان و پنیر هم بهره برد. وی با اشاره به اینکه لبنیات، گوشت و سبزیجات انتخابهای مناسبی برای شام هستند، اضافه کرد: بهتر است در ماه رمضان از خوردن غذاهای سرخ کردنی خودداری شود و به جای آن، غذاهایی که به شکل آب پز یا بخارپز تهیه شده اند، انتخاب شوند. منصوری با تکیه بر مصرف زیاد مایعات در ماه مبارک رمضان، تصریح کرد: بهترین زمان برای مصرف مایعات، فاصله ی بین شام و آخر شب است. در این زمان، میتوان از دوغ، آب، انواع عرقیات و دمنوش ها مانند دمنوش نعناع، شربت خاکشیر و تخم شربتی بهره برد تا مایعات بدن تأمین شوند. او در آخر اظهار داشت: نکته ای که باید به آن توجه گردد اینست که اگر افراد مایل به مصرف چای هستند، فاصله زمانی بین مصرف شام و چای باید حدود دو تا سه ساعت باشد تا از کاهش جذب آهن جلوگیری شود.


منبع:

1403/12/18
13:32:20
5.0 / 5
22
تگهای خبر: پزشكی , دانشگاه , دانشگاه علوم پزشكی
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲
AsabSanj اعصاب سنج