محققان پی بردند؛

رژیم غذایی برای کند شدن پیری مغز

رژیم غذایی برای کند شدن پیری مغز

به گزارش اعصاب سنج، رژیم غذایی مدیترانه ای سبز شامل مواد گیاهی بیشتری نسبت به رژیم مدیترانه ای سنتی است.



به گزارش اعصاب سنج به نقل از مهر به نقل از مدیکال نیوز تودی، رژیم مدیترانه ای سبز نسخه گیاه محورتر از رژیم غذایی مدیترانه ای سنتی است که محتوای پلی فنل بالاتری دارد.
تحقیقات اخیر نشان داده است که هر دو رژیم غذایی امکان دارد به تنظیم قند خون و پیری کندتر مغز کمک نماید، و نوع سبز آن احتمالا نتایج بهتری عرضه می دهد.
کارشناسان سفارش می کنند در صورتیکه رژیم غذایی مدیترانه ای سبز با نیازهای شما مطابقت دارد از آن پیروی کنید و سفارش می کنند برای حفظ سلامت مغز از غذاهای غنی از پلی فنل بیشتری استفاده کنید.
کارآزمایی بالینی اخیر نشان داد که هر دو رژیم غذایی مدیترانه ای سنتی و سبز به صورت قابل توجهی انقباض مغز در رابطه با افزایش سن را تا حدود ۵۰ درصد در طول ۱۸ ماه می کاهد.
اکنون، یک تحلیل جدید از این کارآزمایی بررسی کرد که چگونه نشانگرهای سلامت در رابطه با رژیم غذایی امکان دارد بر اختلاف بین حجم مغز افراد و حجم مورد انتظار برای سن آنها تاثیر بگذارد.
با افزایش سن، هیپوکامپ معمولا از نظر اندازه کاسته می شود در حالیکه بطن های جانبی منبسط می شوند. این نشانگرها می توانند نشان دهنده پیری مغز باشند.
برخی از افراد سن مغزی دارند که با سن واقعی (تقویمی) آنها متفاوت می باشد. سن مغز جوان تر نشان دهنده سلامت شناختی بهتر است، در حالیکه سن مغز بالاتر امکان دارد نشانه ای از پیری سریع تر و خطر بالاتر زوال شناختی باشد.
رژیم غذایی مدیترانه ای سبز، حاوی ترکیبات غنی از پلی فنل مانند مانکای و چای سبز است که امکان دارد بخصوص مدیریت بهتر قند خون و سن جوان تر مغز را افزایش دهد.
در تحلیل جدید، یک گروه بین المللی از محققان تغذیه و سلامت مغز، همچون محققان دانشگاه هایی مانند هاروارد و لایپزیگ، به بررسی این مورد پرداختند که چگونه تغییرات سلامت ناشی از رژیم غذایی امکان دارد به تفاوت ها در پیری مغز کمک نماید.
آنها از میزان انقباض هیپوکامپ بر مبنای اسکن های MRI، ارزیابی سن مغز و پیشبینی خطر زوال عقل در آینده استفاده کردند.
در طی ۱۸ ماه، تغییرات مثبت در هیپوکامپ - که نشان دهنده کاهش کمتر در سن مغز است - به صورت مستقل با بهبودهای عمده در نشانگرهای کوتاه مدت و بلندمدت قند خون، مقاومت به انسولین و سطوح پروتئین واکنشی C مرتبط بود.
علاوه بر این، اشخاصی که وضعیت دیابت شأن بهبود یافت، از دست دادن بافت مغز کمتری نسبت به اشخاصی که هیچ تغییری نداشتند یا وضعیت دیابت بدتر شد، نشان دادند.
کاهش HbA۱c فرد، که نشان دهنده کنترل بهتر قند خون است، با تغییرات قابل توجهی در نواحی مغز مانند تالاموس و مخچه مرتبط می باشد. این مناطق برای شناخت، عملکرد حرکتی و پردازش اطلاعات حسی کلیدی هستند.
نکته مهم اینست اشخاصی که بیشتر مانکای و چای سبز، بعنوان بخشی از رژیم مدیترانه ای سبز، مصرف می کنند بهبود بیشتری در مدیریت قند خون و پیری مغز فراتر از کاهش وزن نشان می دهند.
در حالی که تحقیقات بیشتری مورد نیاز است، نتایج نشان داده است که مدیریت بهتر قند خون و مصرف روزانه غذاهای غنی از پلی فنل امکان دارد به کند کردن تغییرات مغزی در رابطه با افزایش سن کمک نماید.


1403/08/21
09:25:21
5.0 / 5
122
تگهای خبر: دانشگاه , دیابت , سلامت
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱
AsabSanj اعصاب سنج