چربی شکمی عامل ایجاد آلزایمر
اعصاب سنج: تحقیقات جدید نشان میدهد تجمع چربی در اطراف اندام های افراد چاق به شدت با تجمع پروتئین های در رابطه با آلزایمر در مغز مرتبط می باشد.
به گزارش اعصاب سنج به نقل از مهر به نقل از هلث دی نیوز، گروهی به سرپرستی دکتر «مهسا دولتشاهی» از دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن، توضیح داد که تجمع این چربی احشایی در میانسالی ممکنست موجب افزایش سطح دو پروتئین مخرب مغز به نام آمیلوئید و تاو شود.
علائم واقعی بیماری آلزایمر ممکنست تا سال ها بعد ظاهر نشود.
دولتشاهی اظهار داشت: «مطالعه ما نشان داد که چربی احشایی بالاتر با سطوح بالاتر دو پروتئین پاتولوژیک بارز بیماری آلزایمر موسوم به آمیلوئید و تاو مرتبط می باشد. طبق دانش ما، این مطالعه تنها مطالعه ای است که این یافته ها را در میانسالی نشان میدهد.»
گروه دولتشاهی به این مساله پرداختند که آیا ممکنست عواملی در میانسالی وجود داشته باشد که بر احتمال ابتلای فرد به آلزایمر در اواخر عمر تأثیر بگذارد؟
مطالعه آنها روی ۸۰ فرد میانسال (میانگین ۴۹ سال) بر روی اثرات بالقوه چاقی و انواع مختلف چربی بدن متمرکز بود.
همه افراد در زمان مطالعه هیچ مشکل شناختی ظاهری نداشتند. بالاتر از نیمی از آنها چاق بودند.
برای هر شرکت کننده، یک سری اسکن PET برای اندازه گیری سطح پروتئین های آمیلوئید و تاو در مغز انجام شد و MRI شکمی برای ارزیابی حجم چربی زیر جلدی (چربی زیر پوست) و چربی احشایی (چربی پنهان عمیق اطراف اندام ها) انجام شد.
همچنین آزمایش هایی برای اندازه گیری سطح کلسترول، قند خون و انسولین انجام شد.
یافته کلیدی این بود که سطوح آمیلوئید و تاو در رابطه با آلزایمر در مغز افراد ارتباط تنگاتنگی با میزان تجمع چربی در اطراف اندام های آنها دارد.
تیم مطالعه دریافتند که این چربی احشایی عامل ۷۷ درصد افزایش سطح آمیلوئید در رابطه با چاقی است. میزان سایر انواع چربی هیچ تأثیری بر آمیلوئید نداشت.
دولتشاهی اشاره کرد که مدت هاست بین چاقی و خطر ابتلاء به آلزایمر ارتباط وجود دارد، اما مطالعه جدید ما عمیق تر است.
با این حال خبرهای خوبی وجود دارد، برای اینکه افراد میانسال می توانند اقدامات زیادی برای کاهش سطح چاقی و چربی احشایی خود انجام دهند.
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب