میزان داروی تولیدی در کشور پاسخگوی نیاز داخلی نیست

میزان داروی تولیدی در کشور پاسخگوی نیاز داخلی نیست

به گزارش اعصاب سنج، نایب رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اظهار داشت:  میزان داروی تولیدی در کشور پاسخگوی نیاز بازار داخلی نیست.


به گزارش اعصاب سنج به نقل از خانه ملت، فاطمه محمدبیگی، با اشاره به افزایش هزینه های درمان در کشور، سال قبل را یکی از سخت ترین سال ها در عرصه سلامت مطرح کرد و اضافه کرد: متاسفانه با حذف ارز ترجیحی در عرصه دارو و درمان و بی توجهی به ماهیت اساسی و حیاتی کالاهای درمانی، شاهد بروز مشکلات مختلفی دراین خصوص بودیم. وی اضافه کرد: البته در آخر سال، با پیگیری های ویژه کمیسیون بهداشت، مجلس شورای اسلامی، رییس مجلس و همین طور پیگیری های ویژه رییس جمهور، اقدامات مؤثری صورت پذیرفت و قسمتی از منابع مورد نیاز به این حوزه تزریق شد اما بازهم میزان داروی تولیدی کشور پاسخگوی نیاز بازار نیست و کمبود ارز برای تامین دارو از معضلات اصلی ما محسوب می شود.
محمدبیگی با تکیه بر ضرورت نوسازی خطوط تولید دارو و پشتیبانی از تولیدکنندگان داخلی، اظهار داشت: باید با به روز رسانی شرکتها و کارخانجات فرآورده های بهداشتی، درمانی و دارویی و همین طور پشتیبانی از شرکت های دانش بنیان، خلاق و نوآور، گام بلندی در راستای خودکفایی دارویی کشور برداریم تا نیاز ما به ارز کم شود.
وی اضافه کرد: دولت باید برای اقشار حوزه سلامت شامل تولیدکنندگان، ارائه دهندگان خدمات بهداشتی درمانی، پزشکان دارای مطب، پرستاران و فعالان حوزه های تشخیصی، تسهیلات مالی کم بهره برای تامین تجهیزات، محلهای ارائه خدمت و مایحتاج مورد نیاز درنظر بگیرد و این اقدام می تواند منجر به کاهش قیمت تمام شده دارو و ویزیت برای ارایه کننده و گیرنده خدمات سلامت شود.
محمدبیگی با هشدار نسبت به تبعات افزایش هزینه های درمانی، اشاره کرد: در صورت بی توجهی دولت به این مسئله، با بحران در عرصه سلامت مواجه خواهیم شد و این مساله نه فقط سبب افزایش بار بیماریها و تأخیر در روند درمان خواهد شد، بلکه کاهش سطح سلامت مردم و افزایش بی سابقه هزینه های درمان را نیز بدنبال خواهد داشت.
نایب رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تاکید کرد: انتظار داریم دولت در سال ۱۴۰۴ با برنامه ریزی ویژه، راهبردهای کلان حوزه سلامت و سیاستهای کلی سلامت کشور را اجرائی کند و همین طور با توجه به این که بالاتر از ۶۰ درصد احکام قانون جوانی جمعیت مربوط به حوزه بهداشت و درمان است، خدمات ویژه ای به خانواده ها عرضه نماید.
محمدبیگی تصریح کرد: اگر سه قوه تمهیدات ویژه ای برای پشتیبانی از حوزه سلامت نیندیشند، با افت سطح سلامت مردم، افزایش بیماریها و کاهش اعتماد اجتماعی و سرمایه اجتماعی در کشور مواجه خواهیم شد؛ تامین امنیت و سلامت دو وظیفه اصلی دولت ها است و لازم است دولت تعهدات ویژه ای در این دو حوزه داشته باشد.

1404/01/17
12:30:56
5.0 / 5
11
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , تولید
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲
AsabSanj اعصاب سنج