گیاهی فوق العاده برای پاکسازی کبد
اعصاب سنج: عصاره گیاه کاسنی می تواند از کبد در مقابل رادیکال های آزاد محافظت کند.
به گزارش اعصاب سنج به نقل از مهر، مدت زمان زیادی است که در طب ایرانی از عرق کاسنی برای تصفیه کبد و خون استفاده می شود چون طبع عرق کاسنی سرد و خنک است؛ به خاطر داشته باشید که تلخ بودن عرق کاسنی رابطه مستقیمی با فواید آن دارد یعنی هرچه این عرق تلخ تر باشد دارای فواید بیشتری است. تحقیقات نشان داده که گیاه کاسنی (Chicory) سلامت دستگاه گوارش را بهبود می بخشد، به درمان دیابت کمک می نماید، علایم آرتریت و مشکلات مفصلی را می کاهد، عملکرد سد محافظ پوست را تقویت می کند و حتی در پایین آوردن وزن نقش دارد. خواص کاسنی کاسنی منبع عالی ویتامین ها و مواد معدنی همچون روی، منیزیم، منگنز، کلسیم، آهن اسید فولیک و پتاسیم و همین طور ویتامین A، B6، C، E و K است. هر نصف لیوان عرق کاسنی ۷.۹ گرم کربوهیدرات، ۰.۷ گرم فیبر و ۳.۹ گرم قند دارد. کمک به کاهش وزن گیاه کاسنی منبع یک نوع فیبر به نام اینولین است. غذاهای حاوی اینولین اغلب در مقایسه با سایر غذاها کالری و چربی کمتری دارند. همین طور اشتها را کم می کنند و گرسنگی را سرکوب می کنند. علاوه بر این، کاسنی حاوی ترکیبی به نام الیگوفروکتوز است که می تواند به کاهش وزن کمک نماید. اینولین و الیگوفروکتوز هر ۲ در تنظیم گرلین نقش دارند. گرلین یک نوع هورمون است که احساس گرسنگی را بیشتر می کند و شما را تشویق به خوردن غذا می کند. پژوهشگران با انجام یک مطالعه روی موش های آزمایشگاهی تأثیر کاسنی را روی روند کاهش وزن بررسی کردند. گیاه کاسنی با کاهش هورمون گرلین می تواند حس سیری را افزایش و احتمال پرخوری را کم کند. در نتیجه استفاده از آن برای آنهایی که می خواهند لاغر شوند، مفید می باشد.
سلامت دستگاه گوارش اینولین موجود در این گیاه به عنوان یک پری بیوتیک قوی عمل می کند؛ به این معنا که باکتری های مفید روده را تغذیه می کند و سلامت دستگاه گوارش را بهبود می بخشد. باتوجه به نتایج به دست آمده از یک مطالعه نشان داد که اینولین برای رفع خیلی از مشکلات دستگاه گوارش همچون بیماری رفلاکس اسید، سو هاضمه و سوزش سر دل مفیدست و نقش چشم گیری در تسهیل پروسه هضم دارد. از طرف دیگر، مشخص شده است که اینولین می تواند دفعات اجابت مزاج را افزایش دهد و به درمان یبوست کمک نماید. پیشگیری از دیابت عصاره ریشه کاسنی را بر متابولیسم بدن هیچ تأثیری نمی گذارد، اما می تواند شروع دیابت را به تأخیر انداخته یا از ابتلاء به این بیماری پیشگیری کند. همین طور کاسنی برای افراد دچار دیابت نوع ۲ فواید زیادی دارد. به عنوان مثال، سطح قند خون را ثابت نگه می دارد، فشار خون را می کاهد و عملکرد کبد را بهبود می بخشد. البته افراد شرکت کننده در این مطالعه همگی زن بودند؛ بدین سبب جهت بررسی تأثیر کاسنی روی مردان دیابتی باید تحقیقات بیشتری صورت گیرد. بهبود سلامت مغز از سایر خواص عرق کاسنی می توان به تقویت عملکرد مغز و حفظ سلامت آن اشاره نمود. ریشه این گیاه حاوی منگنز و ویتامین B6 است که هر ۲ در سلامت مغز نقش دارند. حفظ سلامت مغز با افزایش سن اهمیت بیشتری پیدا می کند، چون افراد مسن ممکنست به سختی تمرکز کنند یا در به خاطر آوردن اطلاعات خاص مشکل داشته باشند.
کاسنی از پوست مراقبت می کند عصاره ریشه کاسنی می تواند عملکرد سد محافظ پوست را بهبود بخشیده و از خشک شدن پوست یا سایر تغییرات پوستی پیشگیری کند. از خواص عرق کاسنی برای جوش هم استفاده می شود، چون خاصیت ضد قارچی و ضد التهابی دارد. حفاظت از سلامت کبد کاسنی تولید صفرا را بیشتر می کند، همین طور موجب آسان شدن حرکت صفرا و تخلیه کبد از صفرا می شود؛ این موجب بهبود عملکرد کبد و تقویت سلول های کبدی می شود. گیاه کاسنی دارای خواص ضد التهابی است که می تواند التهابات کبدی را کاهش داده و کبد چرب را درمان کند. عصاره گیاه کاسنی می تواند از کبد در مقابل رادیکال های آزاد و استرس اکسیداتیو محافظت کند. با این وجود، ذکر این نکته لازم است که زیاده روی در مصرف آن ممکنست به کبد لطمه برساند. درمان اختلالات کلیوی در برخی از تحقیقات مشاهده شده است که کاسنی به ممانعت از لطمه کلیوی کمک می نماید. در مطالعاتی که روی موش های آزمایشگاهی انجام شد، استفاده از ریشه این گیاه با کاهش اسید اوریک خون و ممانعت از لطمه دیدگی کلیه همراه بود. علاوه بر این، عصاره ریشه کاسنی خاصیت دیورتیک دارد و حجم ادرار را بیشتر می کند. افزایش ادرار می تواند به دفع سمومی که در کبد و کلیه ها ذخیره می شوند و احتمال بیماری را می افزایند، کمک نماید.
مضرات عرق کاسنی استفاده از آن در حاملگی خطرناکست. این گیاه ممکنست موجب قاعدگی و سقط جنین شود. بدین جهت مصرف آن در دوران حاملگی سفارش نمی گردد. در مورد تأثیر کاسنی روی خردسالان شیرخوار هم تحقیقات کافی وجود ندارد؛ بدین سبب بهتر است زنان شیرده بدون مشورت با پزشک از آن استفاده نکنند. ممکنست موجب آلرژی شود. آلرژی به این گیاه به ندرت اتفاق می افتد. اما اگر به گل همیشه بهار، گل گل داوودی و… حساسیت داشته باشید، ممکنست به کاسنی هم واکنش نشان دهید. در این صورت سفارش می شود پیش از مصرف این گیاه با متخصص تغذیه آنلاین مشورت کنید. همچنین، احتمال دارد به سنگ کیسه صفرا منجر شود. این گیاه ممکنست تولید صفرا را تحریک کند و برای افراد دچار سنگ کیسه صفرا مشکل ساز باشد. عرق کاسنی برای درمان خیلی از بیماریها مثل مشکلات دستگاه گوارش، بیماریهای کبدی و آرتروز استفاده می شود، اما مصرف آن ممکنست برای برخی از افراد همچون زنان حامله خطرناک باشد. بدین سبب بیماران و آنهایی که شرایط خاص دارند باید پیش از مصرف این گیاه با پزشک مشورت کنند.
منبع: اعصاب سنج
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب